Connect with us

Nebuloze

Goran Radman tuži predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička

Objavljeno

-

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman tužio je na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička za kojeg tvrdi da ga je početkom godine javno oklevetao zbog čega je doživio niz neugodnosti.

Radman u tužbi navodi da je iz Čičkovih riječi izrečenih na konferenciji za novinare koja je 22. siječnja održana zbog izvanrednog otkaza novinarki Karolini Vidović Krišto te u televizijskoj emisiji „Bujica“ vidljiva namjera iznošenja neistinitih navoda s ciljem javnog klevetanja, vrijeđanja i difamiranja.

Po navodima iz tužbe, Čičak je na konferenciji za novinare uz ostalo rekao da je „…dovođenje Radmana na čelo HRT-a projekt predsjednika Josipovića, čime je HRT stavljen u funkciju njegova političkog koncepta ‘crvene Hrvatske’…“. Čičak je prema navodima iz tužbe na konferenciji također spominjao „olovne godine postkarađorđevske represije i čistki u medijima“.

U emisiji Bujica rekao je: „Mi doista imamo jednu partijsku televiziju, a Radman je samo etiketa na boci“ i „On svojim ponašanjem pokazuje da je on ostao i dalje starokomunistički mozak“.

Tužitelj navodi da je nakon objave Čičkovih štetnih izjava u brojnim medijima doživio niz neugodnosti, sumnjičenja i osude okoline zbog čega je morao objašnjavati da su izjave neistinite pa sudu predlaže donošenje presude po kojoj bi mu Čičak trebao isplatiti naknadu od 30.000 kuna s kamatama.

Tužba je na sudu zaprimljena krajem kolovoza, a o tome je danas javnost izvijestio HHO, čiji predsjednik kaže da su tužbu nedavno dobili. Čičak nije želio komentirati navode iz tužbe.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari