Connect with us

Nebuloze

Gordan Bosanac će pomoći kazneno prijaviti hrvatsku policiju!

Published

on

Centar za mirovne studije i udruga Are You Syrious izvijestili su na konferenciji za novinare kako je podnesena kaznena prijava protiv nepoznatih počinitelja policijskih službenika MUP-a u slučaju smrti djevojčice Madine na srpsko-hrvatskoj granici. Prijavu je DORH-u podnijela obitelj stradale djevojčice.

Smrti šestogodišnje djevojčice Madine, stradale prije mjesec dana na granici Hrvatske i Srbije, njezina obitelj u utorak je putem odvjetnice podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatih policijskih službenika MUP-a tereteći ih za četiri kaznena djela, uključujući i prouzročenje smrti iz nehaja. Na djevojčicu je nalatio vlak…. Kaznenu prijavu aktivno podupire Gordan Bosanac.

Situacija oko nevladinih udruga poput Centra za mirovne studije nikako da se smiri, a kako i bi, kada se neprestano ističu iskrivljavanjem hrvatske povijesti. Posebno se ovaj put istaknuo Gordan Bosanac sa svojom brošurom, na koju je upozorio Miroslav Tuđman u zastupničkom pitanju, koja se dijelila za vrijeme Okruglog stola o deset godina civilnoga sudjelovanja Republike Hrvatske u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, koje je u Saboru organiziralo MVEP. Izdavač brošure je Beogradski centar za sigurnosnu politiku (Belgrade Centre for Security Policy).

Gordan Bosanac – Centar za mirovne studije, GONG, Iskorak, Queer Zagreb

Gordan Bosanac, voditelj programa Društvena solidarnost i razvojna suradnja, te član izvršnog odbora Centra za mirovne studije, ne radi samo u jednoj od navedenih udruga i organizacija.

Naveden je i kao član upravnog vijeća Gonga, nevladine organizacije koja se u Hrvatskoj pojavila prije šesnaest godina i koju mnogi vrlo blisko povezuju s SDP-om. GONG je nevladina udruga koja je u javnost bila uključena u rasprave oko izbora, izbornih procedura i zakonodavstva, ali su u ključnim trenucima sudjelovanja građana u izravnoj demokraciji – referendumu i demokratizaciji izbornog sustava koju je pokrenula građanska inicijativa “U ime obitelji” zauzeli svjetonazorsku, a ne proceduralnu ili demokratsku stranu.

Gordan Bosanac je inače jedan od osnivača LGBT grupe Iskorak te jedan od su-pokretača Queer Zagreb festivala.

Drugim riječima, Bosancu funkcija ne manjka, kao što udrugama ne nedostaje ni potpora iz državnog proračuna.

Ne manjka ni hrvatskoj vlasti kukavičluka, da konačno ‘skine s vrata’ ovakve likove kao što je Gordan Bosanac. Država mu daje novac, a on neprestano s..e protiv te iste države. Tko je tu lud?

J.Peći

Podsjetimo nesreća se dogodila prije mjesec dana a, prema priopćenju MUP-a, djevojčica je stradala nekoliko stotina metara od hrvatske granice u naletu vlaka u Srbiji. Zajedno s roditeljima pokušala je ući u Hrvatsku. Dok se skupina migranata kretala uz samu prugu, naletio je teretni vlak i 300 metara od granice usmrtio 8-godišnjakinju.

Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije rekao je kako već 30 dana čekaju da MUP pruži jače dokaze o svojoj priči o tragičnom slučaju. Tajana Tadić iz udruge Are You Syrious iznijela je podatak po kojem je UNHCR Srbije ove godine zabilježio 3000 slučajeva nezakonitih protjerivanja iz Hrvatske. “Često se tu radi o nasilju i može se pronaći podatak da policija izbjeglicama govori da prate tračnice do Šida, kad ih vraćaju u Srbiju, rekla je Tadić. Kaže kako do udruge i dalje stižu svjedočanstva o nastavku protjerivanja i nakon Madinine smrti.

Miroslav Tuđman: Na okruglom stolu Ministarstva vanjskih poslova dijelili se prosrpski materijali o Oluji, autora Gordana Bosanca

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari