Connect with us

Događaji

Gordan Hanžek – Radovi na kojima su radile tvrtke, a koje su svoj posao odradile nesavjesno su u manjini

Objavljeno

-

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zadužen je na konkretnim promjenama izmijenjenog Zakona a istodobno provodi šest programa obnove.

To su nekonstrukcijska i konstrukcijska obnova, izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća i zamjenskih stambenih zgrada, izrada projekta za cjelovitu obnovu središta Petrinje te kupnja postojećih stambenih jedinica odnosno obiteljskih kuća koje se ne koriste, kao i što brže rješenje problema korisnika kontejnera.

Sa današnjim danom broj zaprimljenih zahtjeva je sveukupno 7.432. Na području Sisačko – moslavačke županije 6.788, Karlovačke županije 479 i Zagrebačke 165.

Operativni koordinatori potpisali su 21 ugovor s 5 tvrtki, projektanti koji vode nadzor ostvarili su 85 ugovora s 30 tvrtki a aktivnih izvođača radova na terenu ima 39 sa kojima je potpisano 82 ugovora.

Broj kuća u programu koje su raspoređene projektantima je 3.006, izrađeno je 1.051 elaborata. Prema posljednjim informacijama u rad je uvedeno 704 izvoditelja a završeno je 617 kuća.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek kaže kako je javna nabava stvar povjerenja i stvar profesionalnog odnosa.

” Mi smo u situaciji da dvije tvrtke već preko mjesec dana pokušavamo uvesti u posao. Očito nemaju radnika i bit ćemo primorani primijeniti malo restriktivniju odredbu javne nabave i raskidati ugovore. Isto tako imamo i tvrtke koje nekvalitetno odrađuju svoj posao. Zato je pri sklapanju svakog ugovora bitna i suglasnost vlasnika. Kašnjenja također ima, stoga ćemo primjenjivati i negativne reference i penale kao i sve odredbe koje možemo koristiti da se takve tvrtke više ne javljaju na posao, odnosno da svima pokažemo kako vlasnicima tako i samom graditeljskom sektoru da moraju vrlo ozbiljno pristupati. Tu smo da kontroliramo sve procese “, izjavio je Hanžek.

Istaknuo je kako su radovi koje su radile tvrtke a koje su svoj posao odradile nesavjesno, u manjini: ” Na 617 kuća imali smo dvije, tri manje pritužbe koje smo riješili. Imamo 1.051 dovršenih projekta sa suglasnosti vlasnika. Svaka tvrtka koja će zbog nepristupanja poslu ili nekvalitetnog izvršenja posla, doći u situaciju raskida ugovora neće više moći, dvije godine po Zakonu o javnoj nabavi, participirat ni na jednom poslu.”

Stradalnici koji imaju pritužbe mogu se javiti na Središnji državni ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje: ” Upravo zato imamo otvoren i centar u Petrinji, da smo bliže građanima – Ured za obnovu je na adresi Trg Stjepana Radića 8, radno vrijeme Ureda za obnovu je od 8 do 16 sati, a kontaktirati ih možete i na brojeve telefona 044/555-292 ili 044/555-298, kazao je državni tajnik.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari