Connect with us

Politika

Gordan Jandroković: Milanović svjesno, namjerno krši zakon!

Objavljeno

on

PRH Milanović svjesno, namjerno krši zakon izjavio je Gordan Jandroković: Zoran Milanović ne želi argumentiranu raspravu o izboru predsjednika Vrhovnog suda, nego kavgu u kojoj ćemo se vrijeđati kako građani ne bi vidjeli meritum. A meritum je poštivanje Ustava, zakona i javnog poziva. Sve je pravno jasno: Zakon o sudovima propisuje proceduru izbora i ja ću kao predsjednik Sabora RH to i poštivati. Prekršio bih zakon da u dnevni red uvrstim prijedlog predsjednika RH o kandidatu koji se nije javio na javni poziv. Ne znam je li se to ikad dogodilo u ?? da PRH svjesno, namjerno ne želi poštovati zakon. Kao bori se za ugled pravosuđa, a prvi krši zakon. To je štetno – nema šanse da promijenim svoje stajalište. Očekujem da će nakon ovog mog istupa nastaviti s uvredama. S njime sam znao polemizirati u Hrvatskom saboru u mandatu 2011-2015 i nakon svake takve „rasprave“ osjećate se prljavo. Meni to nije fino, njemu jest. Voli biti u blatu, voli biti prljav. I inače je karakteristika primitivaca da, kada nemaju argumente, vrijeđaju & lažu, kazao je Jandroković.

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Sisak i Petrinju i otkrio da je potpisao prijedlog Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnoga suda, a HDZ optužio za trgovinu. Pritom nije birao riječi kojima je govorio o predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću. Na odgovor Jandrokovića – nije trebalo dugo čekati.

Predsjednik Zoran Milanović rekao je da je potpisao prijedlog Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda te da ga šalje u Sabor. Pritom, u svojoj izjavi za medije, nije birao riječi dok je govorio o predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.

Jandrokovićev odgovor nije trebalo dugo čekati. “Nije bio argumentiran već je pokušao to pretvoriti u kavgu, ad hominem raspravu gdje ćemo se vrijeđati kako naši građani ne bi vidjeli što je zaista meritum. A meritum je poštivanje Ustava, zakona i javnog poziva. To je karakteristika primitivnih ljudi, kad nemaju argumente, onda vas lažu i vrijeđaju i to je već više puta viđeno”, kazao je Jandroković i dodao da se neće upuštati u tu vrstu rasprave jer smatra da za to nema potrebe.

“Ovdje je pravno sve jasno, Ustav definira što je ovlast Predsjednika Republike, a Zakon o sudovima vrlo jasno propisuje proceduru na koji se način izabire predsjednik Vrhovnog suda. Ja ću tu proceduru poštivati. Predsjednik Republike danas je uputio, dobio sam njegov dopis, proučit ću ga i ako nije u skladu sa zakonom, ja ću učiniti ono što je u skladu s onim što mi nalaže Poslovnik”, dodao je Jandroković.

“Postoji Ustavna ovlast da predloži Saboru predsjednika Vrhovnog suda, nakon toga odlučuje parlamentarna većina. Međutim, 2018. godine u Zakon o sudovima unesena je odredba koja je procedura da bi se do tog trenutka došlo. DSV raspisuje javni poziv. Predsjednik Republike bez javnog poziva želi svojeg kandidata uputiti kao prijedlog Hrvatskom saboru”, objasnio je Jandroković i dodao da bi prekršio zakon kad bi to uvrstio na dnevni red.

“On u svojem prijedlogu ne spominje zakon. Ne znam jel’ se ikad dogodilo da Predsjednik Republike ne poštuje zakon, on se kao bori za pravosuđe, no prvi je koji krši zakon”, rekao je Jandroković i dodao kako je to vrlo štetno.

“Vjerujem da će sada nastaviti s uvredama. On mene želi uvući u to da se nas dvojica vrijeđamo. Ja sam s njim znao polemizirati u Saboru, no poslije svake takve rasprave osjećate se prljavo. Meni to nije fino, njemu očito je. Čovjek valjda voli biti prljav, voli biti u blatu, to od mene neće dobiti. Ja sam opisao kako se ponašaju primitivni ljudi, ako se on tu prepoznao, možda je u pravu”, zaključio je Jandroković.

Kome smetaju hrvatski zakoni?

Zoran Milanović: Predložit ću Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari