Gordan Jandroković: Hrvatska je umorna od Mostovih obmana

0

Gordan Jandroković, potpredsjednik Hrvatskog sabora, izjavio je za središnji HRT-ov Dnevnik kako očekuje da će se sutra stabilizirati situacija nakon aktualnih događanja u Saboru i s predstavnicima Mosta, posljednjih dana zahvaljujući Mostovom pokušaju izazivanja krize izglasavanjem nepovjerenja ministru financija Zdravku Mariću. 

Na pitanje ima li HDZ dovoljno glasova da bi on naslijedio Božu Petrova, bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora, Jandroković je kazao: Apsolutno, za izglasavanje novog predsjednika Sabora dovoljna je relativna većina, dakle, uopće nije upitan broj zastupnika koji će podržati novog predsjednika Sabora. No isto tako želim poručiti da je naš interes stabilnost, dogovor sa svima onima koji u toj stabilnosti žele sudjelovati. Mi ćemo na taj način pristupiti radu u Hrvatskom saboru. Dakle nema nikakve krize.

Nikakvo isprazno moraliziranje koje dolazi od strane Mosta, nikakvo mudrijašenje koje ima za cilj skrenuti pozornost sa zakona i procedura ne dolazi u obzir. Želimo raditi korak po korak u skladu sa zaonima i dobrim običajima, izjavio je Jandroković.

Hrvatska je već umorna od obmana koje stižu iz Mosta. Oni nastoje stvoriti percepciju u kojoj su oni borci za pravdu i istinu, međutim njih činjenice uopće ne zanimaju. Njih ne zanima Ustav, zakoni i procedura. Njih zanima isključivo stvaranje jedne slike u kojoj bi oni ispali dobri, a svi ostali loši,istaknuo je.

Mi ćemo razobličavati njihovu demagogiju i populizam. Nije se danas glasovalo ima li Vlada povjerenje ili ne. Danas su zastupnici SDP-a željeli srušiti ministra Marića. Nisu dobili dovoljan broj glasova i ta inicijativa nije prošla.

Nakon toga se povukao Božo Petrov jer je znao da bi u glasovanju izgubio povjerenje zastupnika u Hrvatskom saboru. O tome se glasovalo danas, a o onome o čemu govori Božo Petrov odlučivat će se u idućim danima i tjednima, dodaje.

Jandroković je kazao i da neće biti novih izbora. Sve što se događa, događa se zbog lokalnih izbora. No SDP i Most su promašili strategiju. Mi želimo da se govori o temama bitnima za županije, gradove i općine.

Predstavit ćemo nove, mlađe kandidate, programe i projekte. Treba zaustaviti ovu vrstu političkog djelovanja SDP-a i Mosta i posvetiti se lokalnim izborima, izjavio je Gordan Jandroković.

facebook komentari