Connect with us

Politika

Gordan Jandroković komentirao činjenicu da 38 bivših zastupnika koristi pravo ‘6+6’

Objavljeno

-

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u petak kako bi trebalo potražiti „neko rješenje“ koje bi zastupnicima koji ne budu ponovno izabrani omogućilo da rade, pa ne bi bilo potrebe da im država šest mjeseci isplaćuje punu, a šest mjeseci polovicu plaće.

„To je zakon, prvo moramo vidjeti kako prevladati situaciju u kojoj je njima praktički zabranjeno raditi godinu dana, svi oni koji bi trebali doći na upravljačke pozicije, u privatnom, pa i javnom sektoru, nemaju to pravo“, odgovorio je Jandroković, komentirajući činjenicu da 38 zastupnika prošlog saborskog saziva i dalje prima plaću, jer su zatražili model 6 plus 6.

„To je jedna vrlo neugodna situacija u kojoj čovjek godinu dana praktički ništa ne može raditi i onda ide na državne jasle, što isto nije simpatično. Dakle, tu bi možda trebalo potražiti neko rješenje u kojem će se omogućiti ljudima da rade i onda ne bi bilo potrebe za šest plus šest“, rekao je predsjednik Sabora novinarima uoči sjednice na kojoj Sabor treba donijeti zakon o obnovi Zagreba od potresa.

„Bitno je da zakon prođe i da stvorimo temelj za djelovanje“, kazao je, očekujući da će za zakon glasovati više od 76 zastupnika koliko ima saborska većina.

„Ovo nije pitanje politike, ni politikanstva, ovo je zaista zakon koji treba pomoći građanima, oživjeti Grad Zagreb“, istaknuo je Jandroković koji visoku potporu ideji obnove, odnosno zakonu, objašnjava političko zrelošću.

Drago mi je da na taj način raspravljamo u Saboru, vjerujem da će se to vidjeti i na glasovanju, rekao je predsjednik Sabora. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari