Connect with us

Politika

Gordan Jandroković: Oporba pokreće inicijativu protiv Beroša zbog lokalnih izbora

Objavljeno

-

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je, komentirajući najavu oporbe da pokreće postupak opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša, izrazio uvjerenje kako ni ta oporbena inicijativa neće uspjeti.

„Vidio sam iz medija da SDP priprema inicijativu, SDP je proteklih godina imao deset takvih inicijativa, rezultat je bio 10:0, sad će sigurno biti 11:0 za vladajuće “, rekao je Jandroković novinarima u Saboru.

Ne spori pravo oporbi na takav korak, no njegov je dojam da to čini zbog lokalnih izbora jer želi nametnuti teme koje joj odgovaraju.

„Ovdje se radi o predizborna inicijativi kojoj je na čelu SDP, koji ima ozbiljnih problema i koji će, vrlo vjerojatno, jako loše proći na lokalnim izborima“, kazao je.

Vidjet ću koja će biti dinamika, kada će doći prijedlog, sukladno tome ćemo ga uvrstiti u dnevni red, rekao je novinarima i objasnio proceduru.

Nakon uvrštavanja u dnevni red, Vlada mora na prijedlog odgovoriti u roku osam dana, a predsjednik Sabora mora ga na raspravu staviti u roku između sedam i 30 dana.

Beroša napadaju samo oporba i dio medija

Što se tiče Beroševe pozicije, Jandroković ističe kako, osim napada oporbe i kritika iz dijela medija, nije primijetio da jubilo tko iz redova vladajuće većine ili Vlade dovodi u pitanje.

O Beroševom radu ima dobro mišljenje ističući kako je preuzeo Ministarstvo zdravstva u iznimno teškoj situaciji.

Započela je korona, reakcija njega i tima bila je izvrsna. Kako vrijeme odmiče, izazovi su sve veći, ne samo u Hrvatskoj, u cijelom svijetu, kazao je Jandroković.

„Moj je dojam da Beroš radi dobar posao, nije mu lako, nemamo nikakvog iskustva s ovakvom situacijom pa ako se i dogodi kakav propust, imam za to razumijevanja, ali generalno vjerujem da radi dobar posao“, naglasio je predsjednik Sabora.

Uvjeren je da će HDZ ostvariti odličan rezultat na lokalnim izborima.

“Ti će izbori pokazati kako tko stoji na političkoj sceni. Mi u HDZ-u smo uvjereni da ćemo ponovno ostvariti odličan rezultat, da ćemo biti daleko najjača politička opcija, pa ćemo nakon izbora još jednom porazgovarati kako tko stoji, kako građani gledaju na naš rad, na rad oporbe.“, rekao je Jandroković.

Najavio je da će HDZ, kad je riječ o financijama, na lokalnim izborima raditi strogo po pravilima. HDZ u zadnjih pet godina ima bezuvjetna mišljenja svih tijela koja nadziru financije, podsjetio je.(Hina)

Ministar Beroš: Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas