Connect with us

Komentar

Gordan Lauc: Mediji masovno mijenjaju retoriku

Objavljeno

-

Trebamo konkretna imena onih koji su lobirali za stroge mjere, prisilu na cijepljenje i provodili pritisak na znanstvenike i stručnjake, jer netko će morati odgovarati za sve ovo…

Val širenja omikrona je u padu u velikom broju zemalja, a postoje naznake da im se pridružuje i Hrvatska.

Mediji masovno mijenjaju retoriku, a s velikim čuđenjem čitam da su jučer i dva najveća znanstvena zastrašitelja vrlo smireno govorili. To je jako dobro, jer je pandemijski marketing i dalje vrlo jak i neke zemlje čak uvode potpuno besmislene obaveze cijepljenja (cjepivom protiv wuhanskog soja koji ne postoji od proljeća 2020), ili proširuju upotrebu opasnih i štetnih covid-potvrda.

Lijepo je vidjeti da sve više znanstvenika javno podržava temeljne postavke pandemijskog realizma, no da bismo im oprostili dosadašnje zastrašivanje trebaju nam objasniti zašto su do još prije svega nekoliko tjedana govorili potpuno suprotno.

Primjerice znam da je pandemijski realizam privatno podržavala velika većina znanstvenika, no zbog medijskog pritiska nisu se usudili javno istupati.

Trebamo konkretna imena onih koji su lobirali za stroge mjere, prisilu na cijepljenje i provodili pritisak na znanstvenike i stručnjake, jer netko će morati odgovarati za sve ovo, komentirao je Gordan Lauc na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari