Connect with us

Komentar

Gordan Lauc: Vrijeme straha od virusa je prošlo, sada se jedino možete bojati budala koje će možda gurnuti svijet u kaos

Objavljeno

on

Molekularni biolog Gordan Lauc komentirao je na facebooku situaciju s korona virusom u Australiji.

“U Australiji najavljuju trajni lockdown dok se svi ne cijepe. Samo što su zaboravili da prema novim podacima cjepiva nisu baš učinkovita u sprječavanju širenja virusa, tako da će imati ‘slučajeva’ i nakon što se svi cijepe… U isto vrijeme premijer susjedne države Victorije predlaže da se oko Sydneya formira ‘željezni prsten’.

Ne znam što je sljedeće ‘ring of fire’, pucati na one koji pokušaju izaći iz grada?

Zero Covid naprosto nije strategija o kojoj treba razmišljati i nadam se da više nikome u Europi neće pasti na pamet da pokuša spriječiti širenje virusa raznim zabranama. To naprosto ne funkcionira. Država je osigurala dovoljno cjepiva i svatko se može cijepiti.

Uz trenutni broj cijepljenih i oporavljenih sigurni smo da nam zdravstveni sustav ne može biti ugrožen velikim brojem bolesnih i tu odgovornost države prestaje.

Ukoliko se netko ne želi cijepiti i zbog toga se teško razboli, to je njegov osobni problem. Nekome zabraniti (ili ograničiti) rad zbog toga što se netko drugi nije želio cijepiti je kranje nepravedno, neopravdano i štetno”, komentirao je Gordan Lauc na facebooku.

Prosvjedi u Australiji protiv korona-mjera

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR