Pratite nas

Analiza

„GOSPODARSTVO JE POLITIKA NAD POLITIKOM“

Objavljeno

na

Obećano – izvršeno!

Kao što sam i najavio u prošlih nekoliko analiza da će „pasti“ neki novi rekordi u RH, dogodilo se. No, i to je mala riječ jer bi primjerenija bila „PREMAŠENO“!

Idemo redom:

Odavno sam „obećao“  da će broj nezaposlenih u svibnju 2017. pasti ispod 12,0 %, tj. ispod 11,8 % kao i da će DZS mijenjati Glavni Grafikon na početnoj stranici (opet) i dogodilo se. U stvari, Grafikon će biti promijenjen u petak 23.06.2017. i izgledati će „oku ugodnije“.

U trenutku pisanja ovih redaka, broj nezaposlenih se dodatno smanjio na cca 175 000, ali ne kao posljedica „brisanja“ već kao posljedica rasta zaposlenosti, ali o tom detaljnije u nekoj od idućih Analiza.

Očekivano je da će smanjenje broja nezaposlenih malo „usporiti“ i neće biti na razini smanjivanja kao u svibnju 2017., ali neće biti ni toliko „usporen“ jer nas očekuje turistička sezona.

Mislim da je suvišno spomenuti rast zaposlenosti, odnosno da je broj zaposlenih u travnju 2017. veći za 25 971 u odnosu na travanj 2016.. Podatci za svibanj kažu dodatno + cca 26 000, ali i o tom u nekoj od slijedećih uradaka.

Osjećam se dužnim javno ispričati se čitateljima jer sam napravio dvije velike pogrješke.

Naime, prva procjena mi je bila da će broj noćenja turista u travnju 2017. premašiti 2 000 000, potom sam „ispravio“ procjenu i zaključio da će biti postignut apsolutni rekord od 2 200 000 noćenja turista u komercijalnim smještajnim objektima i opet sam „pogriješio“:
Moja duboka isprika jer je broj noćenja turista u travnju „premašio“ i najoptimističnije procjene i zabilježeno je 2 550 428, odnosno povećan je za 52,8%!

Toliko sam pogriješio s procjenom da su samo strani gosti zabilježili 2 210 473 noćenja. Ništa manje nisu vrijedni domaći turisti, ali strane goste namjerno naglašavam zbog ukupne „slike“ i računa u ukupnom odnosu Uvoz – Izvoz roba i usluga, tj. koliko će se to pozitivno odraziti na Proračun i ukupne financije RH.

Po privremenim i neslužbenim podatcima za svibanj, u kojem procjenjujem da je zabilježen pad broja noćenja turista od nekoliko postotnih bodova, ipak smo u „debelom“ plusu!

Danas je DZS objavio i podatke o Graničnom prometu i još jednom se moram ispraviti. Naime, u Analizi: (https://kamenjar.com/otkad-sebe-uhvatio-lazi-vise-nikom-ne-vjerujem/ )
opet sam „pogriješio“ za 12 000 jer službeni podatci DZS kažu:

43 000 +  65 000 + 60 000 = 168 000 Hrvata koji su se u samo tri posljednja mjeseca vratili u Domovinu!

Zbog ovakvih podataka i rezultata uvijek kažem i držim da je naslov ove Analize u potpunom skladu, tj.

„GOSPODARSTVO JE POLITIKA NAD POLITIKOM!“

Mediji su prošlih dana i tjedana puni „Izvanrednih Izbora“, a „vrli novinari“ i komentatori po „društvenim mrežama“ kao „patuljci koji pojma nemaju“ sve upijaju „kao spužva vodu“, a ne znaju ni što znače ili bi mogli značiti Izvanredni Izbori za RH, stoga ću iskoristiti ovu Analizu  i ponoviti objavu s osobnog fb profila od 07.06.2017.:
_____________________________________________

„…čitam okolo…društvene mreže “eksplodirale”… većina imaju neka svoja stajališta od kojih ne odstupaju…… idemo malo matematički i što kažu brojke:

Izvanrednim Izborima tko što dobiva ili gubi? HDZ sigurno dobiva poneki mandat više u Saboru, ali nema mogućnosti sam sastaviti većinu od 76 glasova (još). Svi ostali gube po nešto, a najveći “gubitnik”, i bez navoda, jeste RH i Hrvati širom svijeta jer Izbori ne koštaju cca 120 – 200 milijuna kuna već se vrijednost Izvanrednih Izbora mjeri u ponekoj milijardi kuna ….iiiiii… opet smo na istom.

Opet ista “preslagivanja”, opet isti pregovori, dogovori, kompromisi, ….. i opet isti i jedini zaključak:

“Uspješnu Hrvatsku može voditi samo i isključivo najveća stranka u Hrvata – HDZ sa svojim partnerima!”

Pitanje: Koliko Izbora je “sveznajućima” i “velikim Hrvatima” (kao i koliko milijardi kuna uzalud bačenih) da shvate navedeno?“
_______________________________________________

Dodatna pitanja:

Trebaju li nam Izvanredni Izbori sada kad je RH izišla iz Procedure prekomjernog deficita (EDP)?

Trebaju li nam Izvanredni Izbori sada kad RH bilježi stalan rast BDP-a, rast zaposlenosti, pad nezaposlenosti, financijsku i gospodarsku stabilnost?

…… ?

Više od godinu dana pišem o tzv. „gospodarski RATNOJ 2017.“  kao i o „odsudnoj obrani“ i vrlo dobro znam zbog čega pišem baš tim riječima, a znate li VI?!

Razmislimo malo i zapitajmo se: „Zbog čega g. Andrej Plenković nije raspisao Izbore, a ZNA da bi na Izborima opet najbolje prošao HDZ s ponekim mandatom više u Saboru?!

Zato jer je DRŽAVNIK i DOMOLJUB kojeg nije briga što će netko o njemu misliti jer mu je na prvom mjestu dobrobit RH!

Zato jer je stavio Hrvatsku iznad svih stranačkih interesa, a tako se ponašaju samo VELIKANI!

( Sjetimo se samo umjetno izazvane krize u Agrokoru i zapitajmo se: Gdje je „krivnja“ g. Andreja Plenkovića i 14. Vlade RH? U tomu što spašavaju SUSTAV RH?! )

Sve navedeno nema veze s osjećajima prema bilo kojem političaru, već čisto matematički i analitički pristup situaciji bez trunke emocija. Premijera RH, g. Andreja Plenkovića se može i ne mora „simpatizirati“, ali mu NITKO ne može oduzeti, (kao ni HDZ-u), činjenicu da 14. Vlada RH „vadi užareno kamenje iz vatre“!

Apsolutna potpora 14. Vladi RH na čelu s premijerom g. Andrejom Plenkovićem!

Tko je zamijetio da je u siječnju 2017. Javni dug RH smanjen za 2 726 783 000 HRK?

Znamo li da je u veljači reprogramirana Obveznica u iznosu od 5,5 milijardi HRK, ali je dodatno uzeta i druga Obveznica u iznosu od 3,0 milijarde kuna. Veljača 2017. bi trebala pokazati da je Javni dug RH povećan za 3,0 milijarde kuna, ali NIJE!

Javni dug RH u veljači je „povećan“ za 2 104 278 000 HRK ili u prijevodu, Javni dug RH u veljači 2017. dodatno je smanjen za 895 722 000 HRK! ( Izvor: HNB, Tablica i3)

I tako … kažu mnogi….. mi smo za Izbore…. I ja sam, ali za redovne!

RAZUMA, RAZUMA za HRVATSKU TRAŽIM!

Slagali se ili ne, vjerovali ili ne,

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Analiza

Jan Ivanjek: Interes za obnovu našeg lovačkog zrakoplovstva upravo se javno pojačao i s druge strane Atlantika

Objavljeno

na

Objavio

Obnova našeg lovačkog zrakoplovstva ovih je dana ponovno aktualizirana, doduše kroz ponudu koja se ne može nazvati kredibilnom, a pokazalo se da je javnost itekako zainteresirana za tijek programa koji se ovaj put odvija izvan dosega medija. Slučajno ili ne, interes za tu temu upravo se javno pojačao i s druge strane Atlantika.

Prošloga petka objavljen je izuzetno zanimljiv članak, koji prilažem u komentarima, naslovljen „Hrvatska želi podupirati NATO-ve operacije obrane zračnog prostora – SAD bi trebale pomoći ovom strateškom partneru da to učini“.

Članak, pun superlativa o Hrvatskoj, objavio je američki think thank Heritage Foundation, i iz te činjenice proizlazi njegova težina.

Ovo je najutjecajnija američka konzervativna fondacija koja je u velikoj mjeri predložila sastav Trumpove administracije, gdje su zaposleni deseci suradnika fondacije, a na njihov prijedlog imenovani su i aktualni državni odvjetnik Jeff Sessions, dvoje tajnika ili ministara, te šef ureda za američki državni proračun.

Ističe se da naša strateška lokacija Hrvatsku čini idealnim igračem u europskoj strukturi obrane zračnog prostora, hvali nas kao pronicljivog saveznika koji prepoznaje rusku prijetnju i odlučno povećava svoja uloganja u obranu, te preporuča američkoj administraciji da pospješi prodaju lovaca 4. generacije Hrvatskoj, i tako ojača kolektivne obrambene sposobnosti NATO-a.

Između redova je jasno da se prepoznaje Srbija kao glavni ruski igrač u našem susjedstvu, koja svojim djelovanjem destabilizira Zapadni Balkan, dok se Hrvatsku pak naziva sidrom stabilnosti, očito kako bi branila cijelo susjedstvo od tog utjecaja.

Od dvojice autora, Daniel Kochis je iskusni analitičar državne politike, a John Venable je umirovljeni borbeni pilot s brojnim zapovjednim dužnostima, uključujući i vodstvo akrobatske grupe Thunderbirds.

Ovime se pobijaju teorije kako nam SAD ne dozvoljava da imamo borbene avione. Također je vjetar u leđa ukupnim odnosima s obzirom na količinu superlativa o Hrvatskoj, a posebno nabavi američkih aviona, nakon što su službeni posjeti i kontakti s vrhom američke vojske već pokazali da je SAD stalo pomoći Hrvatskoj oko nabave lovaca. Trenutak je također odličan, jer se u posljednjim tjednima stiče dojam oklijevanja s naše strane.

SAD su Hrvatskoj do sada donirale stotine milijuna dolara opreme koja je značajno unaprijedila sposobnosti HV-a, od čega su najznačajniji helikopter Kiowa Warrior i Black Hawk te par vrsta višenamjenskih vozila MRAP.

No savezništvo se ne može temeljiti samo na tome da jedna strana donira svoju opremu, već bi nešto kapitalnih sustava trebalo i kupiti, a naših potreba ne manjka: lovci, PZO srednjeg dometa, borbena vozila pješaštva i borbeni helikopteri samo su neke, komentirao je vojni analitičar Jan Ivanjek

Također vam svima čestitam naš Dan državnosti!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Analiza

Davor Domazet Lošo: Stižu migranti, a ovo je istina o kojoj se šuti

Objavljeno

na

Objavio

Posljednjih dana javnim se prostorom širi podatak o tome kako će se dio migranata zbrinuti u stanovima koji se dodjeljuju diljem Hrvatske, pa tako i u Slavoniji, a svoj stav na tu temu za dnevno.hr iznio geostrateg, i geopolitičar admiral Davor Domazet Lošo, koji na to ne gleda ni malo blagonaklono, dapače, po njemu se radi o daleko dubljoj i kompleksnijoj priči.

”Naravno, to je ovaj zločinac od Božinovića dogovorio s francuskim predsjednikom Macronom”, žestok je Lošo, koji je i sam svjestan da se s jedne strane Slavonija iselila, a s druge strane u taj se kraj vrlo diskretno useljavaju migranti.

”To je to njegovo kuhano postupanje s migrantima, to je dogovreno u Parizu, krajni cilj je promijeniti kršćansku sliku Europe, i strateški muslimane gurnuti u rat protiv Rusije, to je njihov krajnji cilj jer muslimani su dolje na jugu, i sad treba sa zapada jer zapad nema vojske nikakve. Nitko neće u rat, nema vojnika, Amerikanci imaju još nešto tehnike, ali to je premalo”, smatra admiral, naglašavajući da je njihov drugi cilj stvoriti naciju koja će biti mješavina svih rasa. Slavonija, a time i Hrvatska posebna su priča, tu je više strateških ciljeva.

”Hrvatska je jedinstvena zemlja. Na tako malom prostoru, nigdje na svijetu nećete naći ravnicu, vode, planine, šume, otoke i more. Hrvatska ima najveći bazen pitke vode u Europi, od Gorskog kotara, Like, Dalmacije, ona zahvaća i Lašćansku dolinu, Dalamciju sve do Dubrovnika, to je najveći bazen pitke vode u Europi.

Nadalje, Hrvatska jedina ima toliku bio raznolikost da recimo, primjer da ima više biljnih vrsta nego Njemačka i Velika Britanija zajedno, Velebit je uvršten među pet najljepših planina svijeta, a na njemu se nalazi najviše endemskih vrsta na svijetu, nigdje toliko nema maloga prostora.

Hrvatska je proglasila na tako malom prostoru osam nacionalnih parkova, to nema nitko, a još ih osam možemo proglasiti- od Kopačkog rita, Papuka, Učke, Lonjskoga polja, Vranskog jezera, do otočja Lastova. Plodne zemlje, sve je manje na svijetu, a pitke vode još manje. Kad uzmete zemlju, vi s time uzimate i vodu. U tome je cijela poanta.

Nadalje, Slavonija je ostatak Panonskog mora, i po tome je jedinstvena, dakle, nalazi se između Drave, Dunava i Save. Sastav te zemlje, a poglavito ono što je ispod nje, jer plodna je zemlja negdje oko 80 cm, ali ispod toga do 7 metara nalazi se poseban pijesak.

I Mađarska je ostatak Panosnog mora, ali pijesak nije isti jer je Slavonija okružena rijekama, milijunima godina sastav tog pijeska je drugačiji. To nije običan pijesak”, naglašava Lošo podsjećajući da je kada je američki predsjednik Nixon u vrijeme Tita 70-ih godinu posjetio Jugoslaviju, ali njegova administracija na iznenađenje javnosti zatražila je da se susret ne održi u Beogradu, već u Zagrebu. ”Nije on došao kao što su neki mislili dati potporu Hrvatskom proljeću, jer ni Savke ni Tripala nije bilo na njegovom dočeku.

Kad pogledate sliku tog dočeka, on se sa svima kurtoazno rukuje, međutim dolazi do jednog čovjeka kojemu ne ispušta ruku. Taj čovjek je akademik Supek, u to vrijeme on je bio rektor Zagrebačkog sveučilišta, a prije toga bio je utemeljitelj Instituta Ruđer Bošković. Zašto to pričam? Tada su oni donijeli satelitske snimke tog dijela Slavonije, nakon toga krenulo je istražovanje tog pijeska, to je mene kopkalo.

Prije šest mjeseci našao sam jednog starog profesora koji ima preko 90 godina, on je bio jedan od članova komisije koja je ispitivala taj pijesak, i sad, taj pijesak je poseban jer je njegov granulat, zrnca jedan milimetar to je jedinstveno, obrađivanje njegovo možete savijati gotovo do atoma, a kad se taj pijesak pomješa sa smolama, ili dodatnim aditivima tada se dobije nevjerojatan materijal koji je sedam puta čvršći od čelika, a tri puta lakši od njega.

Danas se on koristi u svim mobitelima, svi mi to držimo u ruci, a ne znamo da je to. Ako uzmete zemlju, vi uzimate i taj pijesak, i tu vodu. U tome je cijela poanta te politike iseljavanja Slavonije. Onda se nemamo mi čemu čudi, za razliku od naših budala, dobro ste napisali ovo da se na jednom pojavi karta Mađarske, to je poruka budale Hrvati, kad vi nećete zaštiti, mi ćemo zaštiti. To je otprilike to u prijevodu. To su te stvari, iz toga se razloga prazni. A Jadran kupuju sve živo, sve se rasprodalo. To je gotovo”, smatra admiral Domazet Lošo, napominjući da je i to dio priče. Hrvatska može djelovati. Mi jedini, napominje imamo uvjete proglasiti cijelu državu ekološkim dobrom.

”Nemamo političare koji su to sposobni realizirati, zato su nam doveli poslušnike. Netko zna ovo što mi sada razgovaramo za razliku od ovih kretena. Riješenje postoji, ne možeš ti u Londonu biti vlasnik hotela i zemlje tamo. Može samo hotela. Slovenija susjedna tamo kakvi jesu, da jesu donijeli su zakon kojim se ne može vode privatizirati. To je to. Dobro je što vi to pišete, bar da netko o tome piše”, napominje, ističući da je vrlo važno znati tko je i zašto proizveo migrante.

Kojim su postupcima i procesima oni proizvedeni, tko je pljačkao svijet, tko je izmišljao kemijske prahove, terorizam od Afganistana, do Iraka, Sirije a sada i u Iranu pita Lošo, a onda sam i nudi odgovor. ”Duboka država. A duboka država su banke, vojno-industrijski kompleksi i federalne rezerve koje tiskaju dolar, dolar je valuta bez pokrića. To nije valuta države SAD-a, jer ih ne tiska država koja se zove tako, nego ih tiska privatna koja ih prodaje državi za dolar i 10 centi, deset posto odmah u startu. Oni su to proizveli, a u tome sudjeluje okulna, oligarhija europska na čelu sa ovom kulom Babilonskom koju oni spominju u parlamentu EU. To je njihova zajednička sprega”, gleda dublje na tu priču Lošo, uspoređujući to sa pčelama, koje se razlete okolo kada im se sruši gnijezdo.

”Oni postaju ljuti i bodu sve što ima, a glavni je cilj srušiti Krista i kršćansku Europu, mi živimo u vremenima kristofobije, izravne mržnje na Krista. Pa svak može vidjeti, tko želi vidjeti što se dogodilo u Notre Damu. Njihov glavni arhitekt koji je vodio kompletne radove kaže da je taj požar izbio tamo gdje nije bilo rekonstrukcije, nadalje kaže da se grede ne mogu zapaliti jer su obložene smjesom olova upravo protiv požara bez velike potpale, odnosno poticaja.

Osim toga ne mogu biti uzrok električne instalacije jer su prije deset godina sve instalacije u Notre damu promijenjenbe, ali zapalio se zvonik i na njemu križ, a oni sada tamo hoće dići masonsku piramidu, nikakva to nije teorija zavjere. To je dio te priče, i onda njima dolaze migranti”, navodi nadalje Lošo spominjući i promjenu identiteta Europe koja je baza kršćanstva. U povijesti je bilo 13 velikih, ali i puno manjih civilizacija, a svaka od njih nestala je kad bi neka od njih nametnula svojega boga ili bogove, uglavnom vojnim putem.

”Prvi put se u povijesti dešava da jedna civilizacija sama ruši svojega Boga i tu mora doći neka druga civilizacija, u tome je cijela priča, a ono što ih boli dizanje kršćanskg, pravoslavnog identiteta Rusije koju treba opkoliti Nato bazama, mora se širiti Nato na istok, ali je problem što nema vojnika i to je sada dvostruko, rušenje kršćanskog identiteta i opkoljavanje Rusije”, rezimira na koncu Lošo za dnevno.hr uz opasku da je to sotonsko dijelo.

 

Davor Domazet Lošo: Migrantska kriza je jedan globalni plan, kojemu je namjera razoriti kršćanski identitet Europe

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari