Pratite nas

Gospodo i drugovi, bivši i sadašnji komunisti- Nema odmora dok traje obnova!

Objavljeno

na

Gdje je hrvatska Vlada? Agencija Fitch dodatno je smanjila ionako loš kreditni rejting naše zemlje “smeće”, a na jesen nas očekuju još bolniji rezovi. Zbog podbačaja u naplati PDV-a moglo bi doći pod znak pitanja  isplata plaća, a možda i mirovina. Pad rejtinga znači da Vlada ne poduzima niti je poduzimala mjere koje je trebala da se smanji rast deficita, tako da će se recesija nastaviti, a financijska slika Hrvatske – pogoršati.

Fitch-RatingsPutem medija smo saznali ove zabrinjavajuće vijesti – da “smeće” postaje još gore “smeće”. To su nam prvi trebali priopćiti članovi Vlade, na čelu s premijerom. Ali, gdje su oni? Markov trg je prazan, a nema nikoga (osim Saše Perkovića) ni na Pantovčaku. Predsjednik Republike Ivo Josipović je o padu rejtinga govorio i krajem siječnja ove godine. Tada je ocijenio da “snižavanje rejtinga nije dobra vijest, ali da može biti motivator za reforme”. Nakon najnovijeg snižavanja rejtinga opet je nešto slično ponovio, i otišao na – kupanje u Bašku Vodu, gdje ljetuje. Premjer Milanović se odmara na Hvaru, u nekakvoj bivšoj Brozovoj rezidenciji, a ministri su se također razbježali pred vrućim zagrebačkim asfaltom. Nema ni saborskih zastupnika. Nema nikoga. Ostali su samo građani, koji se u čudu pitaju, “a što će biti s nama?”. Ova situacija u kojoj se našla Hrvatska, koja prema većini ekonomista vuče u provaliju (Hrvatska je u recesiji već šestu godinu!) očito ne brine naše političare, jer da ih brine netko bi od njih trebao održati i konferenciju za novinare i reći gladnim Hrvatima – što i kako dalje. Predsjednik Josipović saziva konferencije i za daleko manje stvari, ali kako je i on na zasluženom odmoru (jedino je uspio popiti kavu sa nekakvim princom, koji je došao “kupiti Hrvatsku”) sve je ostalo gdje je i bilo.

Stanje u kojem se trenutačno nalazi Hrvatska ne da je zabrinjavajuće ono je prema mnogima – katastrofalno. Više nitko ne zna što donosi novi dan, odnosno kuda plovi ovaj brod.

Možete li zamisliti da su početkom devedesetih slično postupili hrvatski branitelji, a sa njima i cijeli državni vrh? Napala nas je Srbija (bivša Jugoslavija), Crna Gora, zločinačka JNA i domaće izdajice. Šest godina, baš koliko do sada traje recesija, nije bilo odmora, kakve vile, kakvo more, kakvo trčanje uz obalu, kakav princ…Sve se činilo da se izvučemo iz krize, da pobijedimo u nametnutom ratu. I pobijedili smo, na čelu s dr. Franjom Tuđmanom. Ali, svih tih šest godina otići na odmor je značilo da odeš malo kući, pa da se presvučeš i ponovno vratiš na prve crte obrane.

Kad je, nema tome dugo, pao vojni MIG nedaleko Velike Gorice, i to na Dan pobjede, političari su također bili na odmoru. Na konferenciju za tisak tada je došao pilot, koji je prije toga (od događaja je prošlo sat-dva) spašavao goli život. Eto, čuli smo, nije to “ništa”, vojni avioni padaju i u drugim zemljama! Prije nekoliko godina  sudarila su se i srušila dva hrvatska vojna MIG-a. Bilo je to iznad Slunja. Teže je ozlijeđena “samo” jedna starica. Pa, što – i to se događa! I onda i sada gledali smo nasmijane vojne pilote. Slavili su svoje živote, ali i totalni neuspjeh hrvatskog vojnog zrakoplovstva. Što bi se još moralo dogoditi da netko kaže – to je katastrofa?

O ostavkama barem iz moralnih razloga nitko ni ne razmišlja. A Hrvati se svaki tjedan ubijaju, a ne mali broj ih jednostavno i nestane. Nitko ne zna objasniti zašto se to nama, pobjednicima u hrvatskom Domovinskome ratu, događa? Vjerojatno je tako i drugdje, pa nema smisla na to trošiti riječi.

Svi su se okrenuli moru kao da naša zemlja nema i druge potencijale. Gdje je nestao kontinentalni turizam?

Shvaća li netko u ovoj zemlji da je Hrvatska ponovno “u ratu”? Ali, ovoga puta sa samom sobom. Gdje se bivšim komunistima, odnosno njihovim nasljednicima zametnula parola: “Nema odmora dok traje obnova!”.

Tko će dočekati vas i jesen. Drugovi i drugarice.

Vratite se na posao – Hrvatska vas zove!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

POLIGRAF – Žestoka rasprava o blokadama na Facebooku

Objavljeno

na

Objavio

Zašto su neki portali i facebook stranice bili blokirani tijekom izvještavanja o Slobodanu Praljku? Kako zaustaviti govor mržnje na društvenim mrežama?

O tome u “Poligrafu” govore Željka Markić iz Inicijative “U ime obitelji”, predsjednik HND-a Saša Leković i stručnjak za računalnu sigurnost Lucijan Carić.

Emisiju koju uređuje i vodi Mislav Togonal možete poslušati ovdje

HRT

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Budi se jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje…

Objavljeno

na

Objavio

“Već duže vrijeme se stvara nekakav naboj, odnosno polarizacija oko domovinskih vrijednosti, pitanja domoljublja… i nekako kao da se budi jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje, nije spreman na kritiku, dijalog, na analizu, nego se bavi etiketiranjem.”, komentirao je pater Ivan Ike Mandurić, u razgovoru za Narod.hr, masovno blokiranje Facebook stranica i profila koje ne prestaje otkako je Haški sud presudio šestorici.

Pater Ike na svojem Facebook profilu podijelio je ove misli:

“Gospodine, molim te za one koji su jučer uklonili svijeće zapaljene za Praljka!” Tako je jutros molila jedna djevojka na Misi. Molim Te i ja Gospodine za njih. Morali su poslušati zapovijed, kako bi sačuvali posao. Molim te i za njihove šefove. I njima je netko naložio. Molim te i za naše vlasti. Znam da tako moraju. Molim i za one koji će ih i dalje paliti. I oni moraju tako činiti. Drugačije ne mogu. Molim te za sve njih, i za sve nas. Mir nam daj Gospodine, onaj koji Ti daješ…”

Na temelju te objave, Facebook profil mu je blokiran na sedam dana.

“Po nekoj teoriji se provodila nekakva manira partizanštine u kojoj je bilo važno nekoga etiketirati, a onda ga javno linčovati, strijeljati. Nekako se te skupine mladih ljudi oduševljavaju na tim partizantskim idejama i na neki način u virtualnom obliku mijenjaju te diverzije, sabotaže, atentate i jako su sretni da mogu sebi tako umišljati da se bore po šumama i gorama i u ime naroda vrše egzekucije nepodobnih. Činjenica je da to nije nestalo danas, da taj duh nažalost živi među mladima”, rekao je pater Ike.

Žrtve su svi oni koji su protiv takve ideologije, podsjeća pater Ike, a to su svećenici, domoljubi i svi oni koji brane stajališta vjere, Crkve, slobodne Hrvatske…

Lijek protiv takvih etiketiranja i sabotaža pojedinaca jest taj da se mora o tome govoriti, smatra pater Ike. “To se mora raskrinkati. Ne smije biti nekažnjivo i dopustivo da se nekoga tako linčuje, odbacuje, isključuje.

Ako se ne bude reagiralo institucionalno, onda se mogu pojaviti i druge skupine te nastati huliganstvo poput onog kod navijačkih skupina.

Koliko god je Facebook privatna tvrtka, mora imati mehanizme da se određeni govor isključuje ali ne da svatko može suditi, te da oni agresivniji pobjeđuju.”, zaključio je pater Ike Mandurić.

Narod.hr

Pater Ike Mandurić: Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni

 

Pater Ike Mandurić: Idemo dalje stvarati našu Hrvatsku, ZAJEDNO, s ovim mladima

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari