Pratite nas

Istaknuto

GOSPODO, GDJE SU VAM DOKAZI?!

Objavljeno

na

U organizaciji Srpskog privrednog društva “Privrednik” i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, sinoć, u utorak 25.10.2016., u Zagrebu je organizirana tribina “Jasenovac, negiranje genocida i uloga katoličke crkve u novom valu revizionizma”.

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Na tribini u prostorijama Srpskog privrednog društva u Preradovićevoj ulici sam se pojavio s nekoliko aktivista. Tribina je održana sat vremena prije emitiranja emisije “Markov trg” na televiziji Z1. Prisutan je bio i kamerman te televizije, pa je segment sa tribine emitiran istu večer u emisiji na temu “Dosta je strategije sućutnog naricanja” a gosti su bili poslovni strateg Ana Herman i odvjetnik Željko Olujić.

U predstavci snimke tv programa, na fb stranici “Markov trg”, Marko Jurič je objasnio: “U emisiji je pušten prilog s tribine „Jasenovac, negiranje genocida i uloga katoličke crkve u novom valu revizionizma“ održane u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba. Na tribini je ispred Projekta Velebit pitanje postavio Dinko Dedić. Sažeto, pitanje bi glasilo otprilike ‘gospodo gdje su vam dokazi, gdje su leševi’. Nakon tog pitanja nastala je žestoka prepirka i pomutnja, situacija je postala naelektrizirana pa su organizatori bili prisiljeni završiti tribinu.

‘U Jasenovcu su bila iskapanja, ali su pronađene kosti hrvatskih vojnika ubijenih iza 1945-e. znanstvenici iz udruge Trostruki logor Jasenovac su uspjeli dokazati 425 stradalih za vrijeme NDH-a. Dakle sve je to mitologija iz raznih razloga reparacije ili nametanja Hrvatima osjećaja krivnje opet iz političkih razloga’, objasnila je Herman.

”Kada je 1986 godine bilo suđenje Franji Tuđmanu, tada sam ga branio, sve se svodilo na tu kolektivnu krivnju i Hrvatima se poručivalo ‘budite kuš’. Tada je bila dominantna srpska vlast i to je bilo ciljano., Danas imamo svoju državu i istinu bi trebalo utvrditi. Međutim, kad povjesničari to počnu istraživati njih se optužuje da su ustaše. Kao da još uvijek vlada strah u hrvatskom narodu pa se ne smije govoriti o nečemu što je bitno za ovaj narod i to nisu uspjele riješiti političke elite ni s lijeva ni s desna.’, kaže Olujić.”

Jasenovac je služio kao glavno oružje u jugoslavenskom programu kolektivne krivnje hrvatskog naroda, koji je trebao završiti onog časa kad je uspostavljena hrvatska samostalnost, ali se nekim čudom nastavio do današnjih dana i k tome s pojačanim intenzitetom.

Nije više dovoljno iz Beograda mlatarati s jasenovačkim maljem po hrvatskim glavama, nego su ga u posljednje vrijeme preseliti u Zagreb, pa su tokom nedavne posjete Zagrebu carigradskog i srpskog patrijarha u pratnji Aleksandra Vulina, pljuštale optužbe o 700 tisuća jasenovačkih žrtava a sinoć je nastavljeno u istom stilu i opet u Zagrebu.

Ako hrvatske vlasti to ne vide kao uvredu i ne osjećaju potrebu stati u obranu vlastitotg naroda kojemu su se zakleli služiti, onda narod mora sam, kako zna i može, stati u obranu vlastitog ponosa, časti i dostojanstva i reagirati na ovakve nedokazane optužbe, zasnovane na veliposrpskoj jugoslavenskoj propagandi.

S tim u cilju nastupili smo sinoć ispred Projekta Velebit, kojemu se u smislu njegova osnutka nalazi zaštita hrvatskih nacionalnih interesa i povratak dostojanstva narodu koji je pred samo dvadesetak godina porazio treću europsku vojnu silu a danas potišteno promatra kako se sluganskim ponašanjem njegovih vlasti ruše temelji na kojima je se uspio održati 1300 godina na ovom prostoru i obnoviti svoju državu, makar i bila uru dugačkai uru široka.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari