Pratite nas

Hrvatska

‘Gospojina’ u Širokom Brijegu

Objavljeno

na

Široki Brijeg za vrijeme Devetnica i povodom proslave Dana Grada ‘živne’ te ga od 6. do 15. kolovoza posjeti na tisuće ljudi, a sve kulminira upravo 15. kolovoza kada Grad Široki Brijeg slavi svoj dan, a ujedno svoj dan proslavlja i Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije.

široki brijeg GospojinaKroz devet dana Devetnica ispred crkve u Širokom Brijegu prođe na tisuće vjernika, a misa na Uočnicu, 14. kolovoza, često bude posjećenija nego ona na blagdan Velike Gospe.

Bogat je i kulturno-zabavni program u samom središtu grada gdje od 12. do 14. kolovoza nastupaju domaći bendovi te kulturno-umjetnička društva, a na Dan Grada Širokog Brijega, 15. kolovoza s početkom u 21:00 sat na Trgu širokobrijeških žrtava održat će se koncert splitskog glazbenog sastava ‘Trio Gušt’.

Nešto manje zabavna, ali zato i ne manje važna je Svečana sjednica Općinskog vijeća Široki Brijeg u utorak, 12. kolovoza s početkom u 10:15 sati u kinu Borak, a tomu će prethoditi u 10:00 sati polaganje vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava. Općinskom vijeću Široki Brijeg ovo će biti posljednja svečana sjednica pod ovim imenom, s obzirom da će uskoro donijeti odluku o preimenovanju u Gradsko vijeće.

Osim službenog dijela programa, tu je i zabava za mlađu populaciju i one željne malo žešće zabave koja se odvija u lokalnim klubovima i kafićima: Sandra Afrika i Mia Borisavljević nastupaju već danas u dva širokobriješka kluba, za 14. kolovoz najavljeni su koncerti Crvene Jabuke i Dražena Zečića. Na sam Dan Grada nastupaju Josip Ivančić i Dijana Bliznac.

Za sve one koji žele izbjeći gužvu, 14. kolovoza u susjednom gradu Mostaru nastupaju planetarno popularni ‘2Cellos‘.

U širokobriješkom selu Izbično, 16. kolovoza, održava se tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija ‘Izbičijada’. Sljedeće dva dana predviđena su za sport: U nedjelju, 17. kolovoza na Pecari u 3. kolu Premijer lige BiH sastaju se Široki Brijeg i Vitez, a u ponedjeljak, 18. kolovoza, također na Pecari, odigrat će se finalna utakmica Malonogometne lige mjesnih zajednica Široki Brijeg u kojoj će snage odmjeriti Lijeva Obala i Turčinovići. (jabuka.tv)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Jandroković pojasnio zašto nije prekinuo današnju sjednicu Hrvatskog Državnog Sabora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pojasnio je zašto nije prekinuo sjednicu na kojoj su se u srijedu mogle čuti prijetnje , psovke, a oporba je 40-tak minuta ometala rad lupanjem o saborske klupe

‘Danas je oporba očito željela izazvati prekid sjednice ili su željeli onemogućiti raspravu o proračunu za 2018. godinu. Poslužili su se metodama dosad neviđenim u Hrvatskom saboru, sve je tu bilo na kraju začinjeno i fizičkim prijetnjama pojedinih zastupnika iz oporbe i psovkama.

Odlučio sam se ne prekidati sjednicu i dopustiti građanima da vide tko je kakav, tko brine o onome što je njima zanimljivo, a mislim da je proračun za 2018. zanimljiv svima, a kome je stalo do jeftinih atrakcija, spektakla, senzacionalizma, gdje više nije važno što je sadržaj nego isključivo neka ridikulozna forma. Htio sam jednostavno da ljudi to vide’, kazao je za RTL.

Podsjetimo, dio oporbenih zastupnika lupalo je po klupama onemogućavajući bilo kakvu raspravu. Kreši Beljaku je isključen mikrofon kada je bez dopuštenja došao za govornicu,  Ivan Pernar (ŽZ) mobitelom je snimao govornike.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Hrvatska Vlada sutra predstavlja proračun za 2018. Plenković očekuje sadržajnu raspravu u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade: Parlamentarna većina izrazila potporu prijedlogu proračuna, očekujem sadržajnu raspravu u Saboru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uoči sutrašnjeg predstavljanja Prijedloga državnog proračuna u Hrvatskome saboru, sudjelovao je na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i sastanku stranaka parlamentarne većine.

Kazao je da je prijedlog proračuna za 2018. godinu na tragu projekcija koje je Vlada usvojila u srpnju. „Nakon što je usvojen vrlo kvalitetan rebalans proračuna, sutra ćemo predstaviti proračun za 2018. Očekujem kvalitetnu i sadržajnu raspravu“, rekao je predsjednik Vlade i dodao da je parlamentarna većina izrazila potporu za usvajanje proračuna.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari