Connect with us

Pregled

Gotovina: Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni, imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi

Objavljeno

on

U Zadru je obilježena 28. godišnjica obrane grada od velikosrpske agresije. Središnja svečanost održana je u gradskoj četvrti Dračevac, u kojoj su hrvatski branitelji ’91. zaustavili i razbili okupatorske snage te ih natjerali na povlačenje. Na misnom slavlju i svečanosti bio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković sa sedam ministara. U Dračevcu je bio i umirovljeni general Ante Gotovina.

– Prisjetimo se vremena prije 28 godina, kada smo svi zajedno živjeli u neizvjesnosti. To je trajalo nekoliko godina. Prisjetimo se onih mladih ljudi, vojnika koji su dali svoje živote. Prisjetimo se one djece, žena i staraca koji su otišli na drugi svijet. Sjetimo se svih tragedija koje nosi sa sobom rat. To su temelji naše državnosti. Na tim temeljimo danas živimo sigurni i slobodni. Te temelje moramo čuvati, a to je trajna briga našeg sustava nacionalne sigurnosti, kazao je Gotovina.

Na pitanje koliko su mu jake emocije na ovakve dane Gotovina je kazao: “Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni, imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi – o tome trebamo misliti svaki dan”. “Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna u stvarnosti. Tome trebamo težiti”, zaključio je Gotovina.

 

5. listopada 1991. – Kako je grupa hrabrih mladića Hrvata na Dračevcu obranila Zadar? (VIDEO)

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari