Connect with us

EU

Gotovo polovica Nijemaca strahuje od terorističkih napada tijekom Eura 2024.

Objavljeno

-

EPA/HINA

Gotovo polovica Nijemaca strahuje od potencijalnih terorističkih napada tijekom Europskog prvenstva u nogometu 2024. u Njemačkoj, pokazala je anketa u srijedu.

Anketa YouGov provedena u suradnji s Institutom Sinus pokazala je da je 12 posto ispitanih jako zabrinuto, dok ih je 35 donekle zabrinuto.

S druge strane 24 posto ispitanih ne strahuje od napada, a 12 posto uopće nema nikakvih bojazni.

Šesnaest posto ispitanih nema o tome mišljenje ili nije odgovorilo na pitanje.
Euro 2024. povećava interes za nogomet, posebno među ženama

Je li klišej o Nijemcima ludim za nogometom istinit? Dobra polovica Nijemaca (52 posto) kaže da ih zanima Europsko prvenstvo. Turnir inspirira tek mali broj novih zaljubljenika u nogomet, jer je opći interes za nogomet tek nešto manji (47 posto). Zanimanje žena za nogomet svakako pobuđuje Europsko prvenstvo (opći interes: 31 posto prema interesu za Europsko prvenstvo: 40 posto).
Prednosti za njemačko gospodarstvo i imidž Njemačke

Pozitivni stav prema Njemačkoj kao mjestu događaja mogao bi biti posljedica očekivane ekonomske važnosti tako velikog događaja. Polovica svih ispitanika u Njemačkoj smatra da će turnir biti dobar za njemačko gospodarstvo (49 posto). Usporedni broj (47 posto) očekuje da će Europsko prvenstvo povećati osjećaj zajedništva u zemlji. Još 43 posto pretpostavlja da će Europsko prvenstvo imati pozitivan učinak na imidž Njemačke u ostatku svijeta.

Inače, anketa je pokazala da samo petina Nijemaca vjeruje kako će Njemačka postati europski prvak. Anketa je provedena od 18. do 25. travnja na uzorku od 2065 ljudi.

Prvenstvo počinje 14. lipnja utakmicom domaćina Njemačke protiv Škotske u Münchenu, a finale je na rasporedu 14. srpnja u Berlinu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas