Grabar Kitarović: ‘Čudi me što Vlada nije pričekala službeni zahtjev za preseljenjem u Visoku’

5

Prije donošenja konačne odluke, izabrana predsjednica imenovat će povjerenstvo koje će pripremiti sveobuhvatnu stručnu analizu

U povodu Odluke Vlade RH o davanju državne rezidencije u Visokoj ulici na upravljanje Uredu predsjednika RH, izabrana predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović pozdravlja spremnost Vlade RH na suradnju, ali i izražava čuđenje zbog trenutka i načina na koji je Odluka donesena, navodi se u priopćenju Kolinde Grabar-Kitarović.

Ponajprije, Vlada RH trebala je pričekati preuzimanje dužnosti predsjednice 19. veljače 2015. te službeni zahtjev Vladi RH za alternativnu lokaciju Ureda predsjednice RH. Državna rezidencija u Visokoj ulici pritom bi mogla biti jedno od rješenja, prije svega uzimajući u obzir troškove adaptacije objekta, zaštićenog spomenika kulture. Uz tu lokaciju, Državni ured za upravljanje državnom imovinom trebao bi ponuditi i nekoliko alternativnih lokacija, kako bi se iznašlo najkvalitetnije rješenje – poručuju iz njena ureda.

Cilj preseljenja Ureda nije preseljenje samo po sebi već znatno smanjenje troškova. U tu svrhu nužno je izraditi ekonomsku analizu kako bi se vrlo jasno pokazala financijska opravdanost preseljenja, kao i osigurala sredstva za realizaciju te odluke. Prije donošenja konačne odluke izabrana predsjednica imenovat će povjerenstvo koje će pripremiti sveobuhvatnu stručnu analizu, poručuju.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • Ljuta Trava

  Ne treba se uopće čuditi ovakvoj vladi , ja BiH se čudio da naprave nešto normalno ali od ne normalnih se to ne može očekivati.
  Ovim potezom je milanovićeva vlada još jednom pljunula Hrvatima direktno u facu , a oni i dalje šute.
  Analitičari su i predvidjeli ovakvu situaciju i pokušaj omalovažavanja izabrane Predsjednice svih Hrvata , ali vratit će se to Milanoviću poput bumeranga.

 • Agromentum

  Zbog takvih kao Milanović je potrebno uvesti polupredjednički sustav. Bolje je imati jednog pametnog na vlasti nego sto ludih.

 • EMINƎM

  i Vrapče imaju svoje dane otvorenih vrata, B’Leko je to fino pojasnio

 • Ljuta Trava

  I oni uz Vrapca bi bolje vodili državu od ovih kukuriku ,,stručnjaka,,

 • EMINƎM

  A nemoj tako Ljutice, ovo je ipak top premium ekipa KuKu Komunizma