Pratite nas

Vijesti

Grabar-Kitarović razriješila Mirjanu Hrgu na osobni zahtjev

Objavljeno

na

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je razriješila dužnosti savjetnicu za strateške politike odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Mirjanu Hrgu, na osobni zahtjev, potvrđeno je Hini iz Ureda predsjednice.

Grabar-Kitarović je Hrgu svojom savjetnicom imenovala prije nešto manje od godinu dana, odnosno odluka o imenovanju stupila je na snagu 16. siječnja prošle godine.

S obzirom na to da dužnost nije obnašala najmanje godinu dana, Hrga nakon odlaska s dužnosti ima pravo samo na na tri mjeseca pune i tri mjeseca polovice dužnosničke plaće, a ne na šest mjeseci pune i šest mjeseci pola dužnosničke plaće.

Mirjana Hrga u srijedu navečer nije bila dostupna za izjavu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Vijesti

Davor Božinović: Andrej Plenković će biti budući premijer, to je sigurno

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, prokomentirao je za N1 rezultate izlaznih anketa. Rekao je da bi za konekretnije komentare pričekao službene rezultate.

“Nisam iznenađen jer smo u kampanji uspjeli građanima objasniti s čime smo se sve nosili četiri godine i unatoč brojnim kriznim situacijama Hrvatsku učinili boljom zemljom. HDZ je stranka desnog centra koja baštini demokršćanske vrijednosti, sigurni smo da pogađamo bilo hrvatskog čovjeka”, rekao je Božinović dodajući:

“Vjerujem da ćemo sastaviti Vladu. Ne bih želio razgovarati o koalicijama dok ne vidimo što će semafor na kraju pokazati.”

Komentirajući izjavu Miroslava Škore, koji je rekao da su pregovori mogući samo ako Andrej Plenković ne bude ponovno premijer, Božinović odgovara:

“Jamčimo u cijeloj kampanji da će Andrej Plenković biti budući premijer, to je sigurno. Ne bojim se ničega, a ponajmanje hrvatske javnosti koja nam je dala veliku podršku.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Milanović već razgovarao s Plenkovićem i Bernardićem

Objavljeno

na

Objavio

foto HINA

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem i predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem u nedjelju odmah nakon objave izlazne ankete o rezultatima parlamentarnih izbora, potvrđeno je Hini iz Ureda predsjednika.

“Mogu potvrditi da je predsjednik Milanović već razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem i predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem odmah nakon objave izlaznih anketa”, stoji u poruci glasnogornika Ureda predsjednika Nikole Jelića.

Na pitanje je li Milanović izašao na glasanje, Jelić je kratko odgovorio “glasanje je osobna stvar predsjednika Republike”.

Po izlaznoj anketi, najviše glasova osvojio je HDZ koji ima 61 mandat, a Restart koalicija predvođena SDP-om dobiva 44 mandata.

Treći je Domovinski pokret sa 16 mandata, četvrto mjesto s po osam osvojenih mandata dijele Most i zeleno-lijeva koalicija, a u 10. saziv Hrvatskoga sabora ući će i koalicija stranaka Fokus, Pametno i Stranka s imenom i prezimenom koja osvaja tri zastupnička mjesta. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari