Connect with us

Naši u svijetu

Grabar-Kitarović s Hrvatima u Clevelandu

Published

on

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je danas u Sjedinjene Američke Države gdje će boraviti do 25. rujna i sudjelovati na 74. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Višednevni posjet SAD-u počela je u Clevelandu, u saveznoj državi Ohio, gdje živi četvrta po veličini hrvatska zajednica u Americi, a ondje se održava i četvrta godišnja konferencija Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka.

Više od 400 poduzetnika, znanstvenika, liječnika, diplomata, odvjetnika, studenata okupilo se kako bi razmijenili ideje, radili na zajedničkim projektima, uspostavili poslovnu suradnju. Predsjednica će danas obići i Kliniku Cleveland, jednu od najboljih američkih bolnica kojoj je na čelu Zagrepčanin dr. Tomislav Mihaljević.

Navečer će održati govor na svečanoj večeri i dodjeli godišnjih nagrada ACAP-a.

Nakon četvrte godišnje konferencije Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka iz Clevelanda, hrvatska će predsjednica 22. rujna nazočiti proslavi 125. obljetnice Hrvatske bratske zajednice Amerike u Pittsburghu. Među visokim uzvanicima HBZ-a je ravnatelj Hrvatske matice iseljenika prof. Mijo Marić sa suradnicima.

Hrvatska bratska zajednica / Croatian Fraternal Union moćno je potporno i osiguravajuće, neprofitno društvo hrvatskog iseljeništva u SAD i Kanadi te naša najznačajnija i najstarija kulturna, humanitarna i domoljubna organizacija u inozemstvu.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari