Pratite nas

Grad Koprivnica za pojedine aktivnosti branitelja izdvaja čak i 120 kuna!

Objavljeno

na

Takva kriza kakva je danas nije bila ni u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata. Najbolji primjer za to je Grad Koprivnica, u kojoj neprestano vladaju “crveni“.

Oni “nemaju” novaca ni za programe braniteljskih Udruga.

koprivnicki-branitelji

Ove godine Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata za njihove aktivnosti udijelili su ukupno – 38.770,00 kuna, što u prosjeku nije ni tri tisuće kuna (na području Grada djeluje petnaestak Udruga) za njihovu cjelokupnu godišnju aktivnost.

Ali, nije samo problem u tome, problem je da su i ta mala, nikakva financijska sredstva mogle dobiti tek samo neke (sic!) od Udruga, dakle ne sve, koje nisu po “ćefu” Gradu Koprivnici. Ali, u izvješću Grada o doniranim sredstvima mogli smo pročitati i takvu “velikodušnost” koja je sigurno za Guinnessovu knjigu rekorda. Gdje su sada oni koji pričaju da su branitelji povlaštena kategorija? Gdje je Ministarstvo branitelja da vidi na koji se način sprdavaju s ljudima koji su bili prvi kad je trebalo?

Naime, Grad Koprivnica je Udruzi “Hrvatski vitezovi ratni veterani 90.-91.”, kako piše u izvješću, za “psihosocijalni program branitelja” za 2014. izdvojio ni manje ni više nego – 240 kuna. Hrvatski časnički zbor Grada Koprivnice za “sportske susrete članova” (dakle za “sportske susrete”!) dobio je još manje, svega – 120 kuna! Zato je nekakva Koordinacija Udruga proizašla iz Domovinskog rata Grada Koprivnice, koja uopće ne djeluje, (!?) za ovu godinu primila čak četiri tisuće za “redovnu djelatnost”. Itd., i tako redom.

Za uzvrat te i druge Udruge dužne su propagirati Grad i svugdje isticati da imaju njihovu financijsku potporu! Spomenimo još da je Grad Koprivnica odlučio prošle godine raspisati natječaj za spomenik braniteljima. Natječaj je prošao, ali s idejnim rješenjem tog spomenika slažu se svi osim – branitelja, a ponajmanje članovi stradalničkih Udruga, tako da postoji mogućnost da će Grad Koprivnica podići spomenik svojim “vijećnicima”!

Nakon svega što su učinili i čine za ljude koji su bili prvi kad je trebalo – zaslužili su!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari