Connect with us

Grad Mostar ne može biti izdvojen otok u BiH

Objavljeno

on

Pod predsjedanjem Slađana Bevande, predsjednika GO HDZ BiH Mostar u Domu HDZ BiH u Mostaru u utorak, 8. travnja 2014. uoči razgovora Čović – Izetbegović održana je sjednica Predsjedništva Gradskoga odbora HDZ BiH Mostar u proširenom sazivu.

Sjednici su, uz članove Predsjedništva, nazočila i gospoda: dr. sc. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, Borjana Krišto, predsjednica Kluba izaslanika hrvatskoga naroda u Domu naroda Parlamenta BiH, Rafael Gagro, predsjednik Županijskoga odbora HDZ BiH Hercegovačko – neretvanske i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara.

Razgovarano je o prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Izbornog zakona BiH, koji je koncem prošle godine upućen po žurnom postupku na usvajanje u Parlamentarnu skupštinu BiH.

Prema riječima predsjednika Slađana Bevande, u Gradskom odboru HDZ BiH Mostar, očekuju skoro postizanje dogovora i konačnu provedbu presude Ustavnoga suda BiH kako bi se stvorili uvjeti za raspisivanje lokalnih izbora za Grad Mostar. Ako bi Parlamentarna skupština to pitanje riješila do dana raspisivanja općih izbora osigurali bi se uvjeti za provedbu lokalnih izbora za Grad Mostar zajedno s općim.

Zajedničkom je ocjenom kako Grad Mostar ne može biti izdvojen otok u BiH, nego mu se treba omogućiti normalan razvoj i funkcioniranje.

Na koncu je poručeno kako je vizija i koncepcija ustroja Grada Mostara od strane HDZ BiH jedinstven grad koji ne smije više biti zatočenik nekih posebnosti.- Dva desetljeća nakon ratnih zbivanja na ovim prostorima te posebnosti se trebaju ukinuti i omogućiti normalan život građana Mostara – poručeno je sa sjednice Predsjedništva GO HDZ BiH Mostar

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari