Građani biraju dizajn mosta Počitelj

  0

  JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar će na zvaničnoj Facebook stranici Autoceste FBiH postaviti anketu pod nazivom “Učestvuj u odabiru dizajna mosta Počitelj i osvoji ACC TAG uređaj“.

  Anketa je jednostavna za popuniti – klikom na opciju Glasaj bira se jedna od tri ponuđene varijante rješanja mosta Počitelj.

  “Svjesni koristi i značaja koje imaju društvene mreže u poslovanju, pružajući jednostavniju i bržu komunikaciju, kao i veću vidljivost sa korisnicima, odlučili smo da napravimo ovaj interakcijski korak jer izgradnja autoceste je projekat prije svega za sve građane i građanke Bosne i Hercegovine“, izjavio je Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH.

  Projektant je dostavio tri varijantna rješenja mosta Počitelj. U sve tri varijante dužina mosta je 975 metara i visina 85 metara. Razlika je u dužini raponske konstrukcije (razmak između stubova).

  Tri prijedloga rješenja mosta Počitelj:

  • U prijedlogu 1. raspon je 147 metara i ima monolitne stubove;
  • U prijedlogu 2. raspon je 127 metara i ima razdvojene stubove u obliku slova Y;
  • U prijeldogu 3. raposn je 85 metara sa monolitnim stubovima.

  Link za anketu će biti dostupan i na zvaničnoj Facebook stranici: Autoceste FBiH i web stranici preduzeća www.jpautoceste.ba.

  Anketa će biti otvorena 15 dana, a rezultati objavljeni na Facebook i web stranici preduzeća.
  JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar unaprijed se zahvaljuje na iskrenom popunjavanju ankete, a najsretniji slučajnim odabirom će biti nagrađeni ACC TAG uređajem sa dopunom.

  Informacije o mostu Počitelj

  Most Počitelj se nalazi sjeverno od grada Počitelja na dionici autoceste Koridora Vc Počitelj – Zvirovići. Most spaja dvije obale rijeke Neretve i prelazi preko magistralnog puta M17, željezničke pruge i lokalne ceste. U fazi je izrada glavnog projekta dionice na kojoj se nalazi i ovaj most. Projekat rade domaće kompanije, Konzorcij: Ipsa Institut d.o.o. Sarajevo i Divel d.o.o. Sarajevo. Rok za završetak projekta je kraj 2014. godine, a početak izgradnje dionice je tokom 2015. godine.

  Projektant je dostavio tri varijantna rješenja mosta. JP Autoceste FBiH poziva građanke i građane da svojim glasovima pomognu u izboru tipa mosta Počitelj.

  U sve tri varijante dužina mosta je 975 metara i visina 85 metara. Razlika je u dužini rasponske konstrukcije (razmak između stubova). U prijedlogu 1. raspon je 147 metara i ima monolitne stubove. U prijedlogu 2. raspon je 127 metara i ima razdvojene stubove u obliku slova Y. U prijeldogu 3. raspon je 85 metara sa monolitnim stubovima

  jpautoceste.ba

  Kamenjar.com

  facebook komentari