Connect with us

Politika

Građani: Policijska brutalnost neće nas obeshrabriti

Objavljeno

-

[pullquote_left]Ocjenjuje se da su mirni i dostojanstveni prosvjedi, kojima su građani i građanke pokazali da neće dozvoliti da bolesna djeca budu taoci parlamentaraca, pokazali na koji način treba funkcionirati civilno društvo[/pullquote_left]

 

Nakon što je policija pretjeranom upotrebom sile, kao i brutalnim tretmanom privedenih pet građana i građanki Sarajeva koji su prosvjedovali pred zgradom Parlamentarne skupštine BiH pokušala poslati poruku svima na koji način će vlasti reagirati na ovakve akcije, grupa građana je poručila kako ih takav tretman neće obeshrabriti.

– Oštro osuđujemo policijsku brutalnost i upotrebu sile, te zahtijevamo od nadležnih institucija da pronađu i kazne odgovorne za ovakav tretman privedenih aktivista i aktivistica, ističe se u priopćenju grupe građana.

Ocjenjuje se da su mirni i dostojanstveni prosvjedi, kojima su građani i građanke pokazali da neće dozvoliti da bolesna djeca budu taoci parlamentaraca, pokazali na koji način treba funkcionirati civilno društvo u ovoj zemlji, što su svojim izjavama prepoznali i sve međunarodne institucije i mnoga veleposlanstva.

Dodaje se da je, međutim, policija svojim aktivnostima pokazala kako reagiraju vlasti u ovoj državi kada se nađu u situaciji da ih građani i građanke konačno pokušaju natjerati da rade svoj posao.

– To što se istog dana dogodila policijska brutalnost i u Banja Luci, jasno pokazuje da bunt građana, kao i brutalnost vlasti, nemaju ni etnički ni entitetski predznak i da svi moramo biti ujedinjeni u našoj borbi. navodi se u priopćenju.

Iako su aktivisti i aktivistice preživjeli nasilje i brutalnosti i u policijskim autima, u stanici, zatim veoma loš tretman tijekom boravka u policiji, te i verbalne pritiske tijekom ispitivanja, grupa građana naglašava da to neće ni na kakav način zaustaviti građane.

Zaključuje se da su aktivno i beskompromisno civilno društvo i odlučni građani i građanke jedina šansa za bolju Bosnu i Hercegovinu.

Dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari