Pratite nas

Reagiranja

Građanska Inicijativa Ivo Pilar: Je li hrvatska diplomacija kapitulirala pred velikosrpskim Memorandumom2 SANU?

Objavljeno

na

Građanska inicijativa Ivo Pilar uputila je otvoreno pismo Hrvatskoj predsjednici, predsjednicima Vlade i Sabora, te svim Veleposlanicima u Hrvatskoj. Kada dobijemo odgovore od mjerodavnih, adresiranih institucija, odmah ćemo ih podijeliti s Hrvatskom javnošću.

Je li hrvatska diplomacija kapitulirala pred velikosrpskim Memorandumom2 SANU?

Predstojnik ureda bivšeg propagatora velikosrpske agresije na Hrvatsku, a danas predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Nikola Selaković izjavio je 4. kolovoza 2017. kako na 5. kolovoza 2017. u Hrvatskoj, na proslavi državnog blagdana Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja „neće prisustvovati ( nazočiti) ni jedan predstavnik iz stranih ambasada (veleposlanstava) u Republici Hrvatskoj“.

Glede činjenice da se radi o najmasovnijem državnom blagdanu, Predsjednica RH, Vlada RH i Hrvatski sabor dužni su inicirati formalnu provjeru zastupljenosti, odnosno nezastupljenosti svakog veleposlanstva, a slijedom toga utvrditi i moguću odgovornost hrvatske diplomacije.

Hrvatska javnost ima pravo na informaciju tko je od veleposlanika i drugih diplomatskih predstavnika službeno pozvan, tko se odazvao, odnosno tko se je službeno ispričao. Zahtijevamo objavu popisa svih pozvanih i nazočnih diplomatskih, kao i onih koji su poslali isprike – ne samo za ovogodišnju proslavu, nego i za sve prethodne proslave ovoga iznimno važnog dana u hrvatskoj povijest.

Zahtijevamo da djelatnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija svim veleposlanstvima u Republici Hrvatskoj dostave sve relevantne informacije o našem velikom državnom blagdanu koji obilježavamo 5. kolovoza, prevedene na jezike država koje predstavljaju.

Vjerujemo da je pretežito protu-državotvorni sastav diplomatskog kadra Hrvatske doveo do poražavajućeg stanja ‘nivelirane krivnje’ između nedvojbenog velikosrpskog agresora i hrvatske obrambene žrtve. Je li konačno došlo vrijeme za potpuni preustroj hrvatske diplomacije?

Listajući i skenirajući inozemni tisak slično je pitanje postavila novinarka HRT-a Karolina Vidović Krišto.

Građanska inicijativa Ivo Pilar

VIDEO – Karolina Vidović Krišto – Oluja i što o njoj trebamo znati

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari