Connect with us

Politika

Gradonačelnica Omišlja Mirela Ahmetović objavila kandidaturu za predsjednicu SDP-a

Published

on

Načelnica Omišlja i SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović objavila je u utorak na Facebooku svoju kandidaturu za prvu predsjednicu Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP).

Kandidaturu je jučer objavio i zastupnik Peđa Grbin.

Jaki SDP potreban je Hrvatskoj, poručila je Ahmetović u objavi na Facebooku dodajući da je došlo vrijeme u kojem moraju stati svi stranački obračuni te da više nema mjesta za klijentelizam i trule kompromise.

Vatru slobodne misli i drugarske kritike moramo vratiti na sva tijela stranke, kako bi ta tijela bila odraz svakog našeg člana. Jer koliko budemo držali do naših članova i zajedno s našim članovima do naših građana, birači će sutra držati do nas na našim listama. SDP mora naprijed. Moramo se prestati osvrtati na prošlost i iscrpljivati se u davno završenim borbama. To ne znači da ćemo prestati biti brana crnim tendencijama, ali ih sigurno nećemo poticati. Naša vjera u slobodno i pravedno društvo vodit će nas i dalje beskompromisno protiv svakog oblika zla i nepravde, rekla je Ahmetović, dodajući da je vratiti SDP članstvu prva misija novog vodstva.

Ujedinit ću sve stranačke frakcije i različita mišljenja. Sve što je bilo, iza nas je, kaže.

Samo poštenom, iskrenom i jasnom komunikacijom moći ćemo vratiti naše birače ne prepuštajući prostor ljevice amaterizmu i radikalizmu. Duboko sam uvjerena da SDP može provoditi lijeve i održive politike stavljajući ih u kontekst vremena u kojem živimo, u kojem su radnici ujedno i poduzetnici i obrnuto. U tržišnoj ekonomiji, koje smo dijelom, kao i članstvom u Europskoj uniji moramo na prvo mjesto staviti čovjeka, a tek onda profit. Jer bez čovjeka nema ni profita ni novih radnih mjesta, poručila je Ahmetović, zaključujući da je vrijeme za SDP sa stavom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari