Connect with us

Religija i Vjera

Gradonačelnici iz cijelog svijeta kod Pape: čovječanstvo suočeno s brojnim prijetnjama

Objavljeno

on

Obećali su da će primijeniti Ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda u svojim gradovima, odnosno iskorijeniti glad i ekstremno siromaštvo te zajamčiti održivo upravljanje vodom i energijom

[ad id=”68099″]

Više od 65 gradonačelnika iz cijeloga svijeta u srijedu je najavilo da će primijeniti Ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda (SDG) u svojim gradovima i tako se boriti protiv globalnog zagrijavanja te objavilo kako se društvo suočava s brojnim prijetnjama.

Na konferenciji u Vatikanu gradonačelnici, od njujorškog Billa de Blasia i pariške gradonačelnice Anne Hidalgo, do gradonačelnika Rio de Janeira, Stockholma, Johannesburga i Mexico Cityja, potpisali su da prihvaćaju tu obvezu.

“Samo tkivo našeg društva pod prijetnjom je rastućih nejednakosti, neostvarenih potreba ekstremnog siromaštva i prirodnog okoliša koji napadaju sve češći i sve intenzivniji toplinski valovi, suše, poplave, rast morske razine te druge prijetnje povezane s klimom”, kaže se u gradonačelničkoj izjavi.

Ujedinjeni narodi u rujnu će usvojiti SDG. Među tim je ciljevima i 17 obećanja svjetskih čelnika da će do 2030. iskorijeniti glad i ekstremno siromaštvo, smanjiti nejednakost unutar zemalja i među zemljama, postići rodnu jednakost, zajamčiti održivo upravljanje vodom i energijom te poduzeti hitne korake u borbi protiv klimatskih promjena.

Papa Franjo obratio se gradonačelnicima u utorak. Dvodnevna je konferencija najnoviji pokušaj Vatikana da utječe na politike država kad su u pitanju teme poput održiva razvoja i klimatskih promjena.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari