Connect with us

Reagiranja

Gradonačelnik Gline Janković demantira Bakšić-Mitić: ‘Kolodvor je kategoriziran kao opasni objekt’

Objavljeno

-

foto: likaclub.eu

Gradonačelnik Gline Ivan Janković bio je gost Dnevnika N1 televizije te je komentirao izjave svoje zamjenice Branke Bakšić-Mitić koja je jučer u našem Dnevniku izjavila da je nezadovoljna procesom obnove nakon potresa.

Podsjetimo, dogradonačelnica Gline za N1 je kazala da se “ruše objekti koji imaju zelenu naljepnicu, a ne ruše se kuće s crvenom naljepnicom koje predstavljaju opasnost”. Janković je demantirao izjavu gradonačelnice da je kolodvor u Glini imao zelenu naljepnicu.

“Kolodvor je nakon potresa dobio dijelom crvenu, dijelom žutu naljepnicu. Radi se o tome da je kategoriziran kao opasni objekt, dio koji se odnosi na nadstrešnice. Problem je što su tu školska djeca gotovo svakodnevno, ograđeno je, ali djeca kao djeca, kreću se tu i najbitnije je da se taj kolodvor makne iz aspekta sigurnosti”, kazao je Janković i dodao:

“Putem ministarstva graditeljstva je napravljen elaborat i 6.10. je krenulo uklanjanje. Razumijem i frustraciju ljudi za ostalu sporost oko obnove, pa čak i sentiment sugrađana, ali moramo se prilagoditi okolnostima. Svjestan da su sugrađani sentimentalno vezani za neka mjesta, ali sigurnost je na prvom mjestu.”

Osvrnuo se i na probleme s pojedinim izvođačima radova te pozvao građane da prijave bilo kakve malverzacije.

“Pozivam građane da bilo kakve malverzacije ili muljaže koje primijeti u obnovi prijave jer raditi takve stvari na muci i patnji Banovine mislim da je ne samo nezakonito nego i ispod časti i morala. Takve ljude i izviđače treba izbaciti iz procedure”, kazao je Janković, prenosi N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari