Pratite nas

Pregled

Gradonačelnik Gospića odrekao se plaće i darovao je studentima

Objavljeno

na

Gospićki gradonačelnik Karlo Starčević (HSP) potpisao je u subotu u Gospiću ugovore o stipendiranju devetoro studenata u akademskoj godini 2017./2018. za deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić, priopćeno je iz Hrvatske stranke prava (HSP).

Kako se navodi, predsjednik HSP-a i gospićki gradonačelnik Starčević, koji je ugledni gospodarstvenik u Ličko-senjskoj županiji, u svojoj predizbornoj kampanji obećao je da će se odreći plaće gradonačelnika i cjelokupnu plaću dati za stipendije studentima deficitarnih zanimanja na kojima Grad Gospić može i želi graditi svoju budućnost.

Deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić u akademskoj godini 2017./2018. su strojarstvo, elektrotehnika, fizika, kemija, matematika i medicina.

Starčević je za stipendije raspisao javni natječaj s utvrđenim pravilima koja su uključivala i stručne i socijalne parametre., navodi se u priopćenju

“Ovo nam je izuzetna čast jer znamo da ćete to znati cijeniti. Moji suradnici i ja koncentrirali smo se na pomoć mladima jer vi ste naša budućnost“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Starčević, dodavši kako je ovo za Gospić važan događaja.

Najavio je da će u sljedećoj godini studenti imati još veći izbor stipendija, jer će se uz ove “Karlove”, dodjeljivati i one gradske, iako, rekao je, kao mrtvo slovo na papiru u proračunu stoje već godinama.

“Nadamo se da će biti što više vas studenata koji će koristiti stipendije i vratiti se živjeti u svoj grad“, dodao je gospićki gradonačelnik.

Pojasnio je da stipendije važe 10 mjeseci, odnosno cijelu akademsku godinu. Sljedeći tjedan na račune studenata sjest će stipendije za listopad, studeni i prosinac.

Studenti su izrazili vjeru da će se nakon završenih fakulteta vratiti u Gospić i ostvariti karijere u svojim zanimanjima. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Neviđena je atmosfera na ulicama Zagreba: Modrić na autobusu zapalio baklju! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Neviđena je atmosfera na ulicama Zagreba, gdje je vatrene došlo pozdraviti oko 500.000 ljudi.

Vatreni heroji vratili su se u Hrvatsku!

Neviđena je atmosfera na ulicama Zagreba, gdje je vatrene došlo pozdraviti oko 500.000 ljudi.

I na otvorenom autobusu naših reprezentativaca vladala je sjajna atmosfera, a navijanje je predvodio Luka Modrić.

 

 

 

Ti si naša ljubav prva. Ti si naša zemlja sveta

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

HEROJI U ZAGREBU! Thompson u busu s Vatrenima! PATITE DUŠMANI!

Objavljeno

na

Objavio

Na putu prema glavnom zagrebačkom Trgu u autobusu s Vatrenima nalazi se i popularni hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson.

Ivan Rakitić objavio je na svom Instagram profilu fotografiju s Thompsonom uz poruku:  Stigo je kralj..!😘🙏jedan jedini.!!! Idemo hrvatska 🇭🇷

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori