Connect with us

Iz Svijeta

Gradonačelnik New Yorka u hrvatskom dresu: ‘S ponosom ću ga nositi’

Objavljeno

-

U New Yorku danas se slavi 30. obljetnica od otvaranja hrvatkog konzulata te 31 godina od uspostave diplomatskih odnosa između SAD-a i Republike Hrvatske.

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams je tom prigodom proglasio Dan hrvatske baštine. Adams je tom prilikom poželio dobrodošlicu američkim Hrvatima i podignuo hrvatsku zastavu, prenosi Jutarnji list

“Veza između New Yorka i naše hrvatske zajednice snažna je kao i uvijek. Znamo da je New York City Zagreb Amerike. Najveća hrvatska populacija u Americi je upravo ovdje. I znam koliko je ta zemlja lijepa jer sam prije mnogo godina bio tamo i gledao prekrasnu obalu, upoznao drage ljude… rekao je. Zahvalio je Hrvatima u Americi i poručio im neka vjeruju u obitelj, posao i javnu sigurnost.

Prvi puta je u Bowling Greenu podignuta hrvatska zastava. Na ceremoniji podizanja hrvatske zastave, gradonačelniku New Yorka je uručen i dres hrvatske nogometne reprezentacije. “S ponosom ću nositi ovaj dres i smatrati se članom reprezentacije Hrvatske, rekao je gradonačelnik New Yorka.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari