Connect with us

Promo

Gradski ogranak UHDDR-a Grada Zagreba predstavio svoj prvi EU projekt

Objavljeno

on

Na jučerašnjoj online konferenciji Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Zagreba, predstavljen je EU projekt „Ljepši dani“.
Projekt je započeo u veljači ove godine, a prijavljen u okviru ESF poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“.

To je ujedno prvi EU projekt GO UHDDR-a Grada Zagreba, a njegov je cilj omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 5 prethodno nezaposlenih žena s najviše završenom srednjom školom te osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal kroz programe obrazovanja / osposobljavanja.

Projektom će se potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 30 krajnjih korisnika (starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju s fokusom na članove obitelji poginulih, nestalih ili preminulih hrvatskih branitelja), kojima će kroz 12 mjeseci biti pružene usluge pomoći i potpore poput pomoći u dostavi namirnica, u pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora, socijalnoj integraciji te posredovanju u ostvarivanju raznih prava i slično.

Kroz projekt je već zaposleno pet prethodno nezaposlenih žena s najviše završenom srednjom školom, prethodno prijavljenih u evidenciju nezaposlenih osoba koje aktivno traže posao pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Svaka žena zaposlena u okviru projekta pruža usluge pomoći i potpore za najmanje 6 krajnjih korisnika koji su osobe starije životne dobi (starijih od 65 godina).

Projekt traje do 25.veljače 2021. do 25. kolovoza 2022 (18 mjeseci), a u okviru istoga će zaposlene žene završiti verificirane programe osposobljavanja, kako bi im se povećala mogućnost zapošljavanja i nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta i bespovratnih sredstava iznosi 464.329,00 HRK, a iznos EU potpore iznosi 394.679,65 HRK, odnosno 85% dok je ostatak sredstava osiguran iz Državnog proračuna RH.

GO UDHHR-a Grada Zagreba projekt provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Zagreb.

Za više informacija o projektu, pratite web stranice.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari