Connect with us

Reagiranja

Gradsko vijeće Grada Splita osudilo neprimjerene izjave zamjenika gradonačelnika Vukovara

Published

on

Gradsko vijeće Grada Splita je na današnjoj sjednici osudilo neprimjerene izjave zamjenika gradonačelnika Vukovara Srđana Milakovića o Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja u obliku deklaracije sa sljedećim sadržajem:

Povodom izjave zamjenika gradonačelnika Vukovara Srđana Milakovića o karakteru oslobodilačke vojno-redarstvene operacije Oluja, izrečene u kontekstu etničkog čišćenja, splitsko Gradsko vijeće na prijedlog predsjednika HDZ-a Petra Škorića usvojilo je slijedeću deklaraciju:

GRADSKO VIJEĆE GRADA SPLITA OSUĐUJE NEPRIMJERENE IZJAVE IZREČENE NA GRADSKOM VIJEĆU GRADA VUKOVARA O KARAKTERU VRO «OLUJA» U KONTEKSTU ETNIČKOG ČIŠĆENJA

Takve izjave o karakteru oslobodilačke vojno-redarstvene operacije Oluja nisu doprinos stvaranja tolerantne dijaloške klime u Hrvatskoj.

Neutemeljene optužbe hrvatskog naroda koji se branio od međunarodno dokazane, politički i pravno, srpske agresije, izravno je poticanje na nova neprijateljstva, nerazumijevanje i oživljava ružne stereotipe, koji su bili pokretači tolikih zala između hrvatskog i srpskog naroda.

Suosjećamo sa svakom nevinom žrtvom stradalom u ratu koja zaslužuje pijetet. Osuđujemo izjave kojima se pokušava izjednačiti žrtvu i velikosrpskog agresora koji je počinio najveći zločin u Europi nakon II. Svjetskog rata.

Takve izjave u suprotnosti su sa temeljnim vrijednostima na kojima je nastala Republika Hrvatska i hrvatskim Ustavom.

Neprihvatljivo je u standardima razuma očekivati razumijevanje za javno osporavanje temelja hrvatske nacionalne slobode i što je najteže u svemu, upravo u Vukovaru, simbolu nacionalne žrtve.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari