Connect with us

Gospodarstvo

Gradu Vukovaru uručena dva ugovora ukupne vrijednosti 153 milijuna kuna

Objavljeno

on

Danas su u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske Gradu Vukovaru uručena dva ugovora za projekte ” Rekonstrukcija zgrade ‘Radnički dom’ u Borovu naselju i prenamjena u prostor Veleučilišta ‘Lavoslav Ružička’ u Vukovaru “ i ” Izgradnja ekonomske škole Vukovar ” ukupne vrijednosti 153 milijuna kuna.

Uručenju ugovora nazočili su; ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske, Nikola Mažar te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kome su i uručena dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Grad Vukovar kojima je cilj unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i modernizacije obrazovnih sadržaja.

O svemu se oglasio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava: Danas sam s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak potpisao dva ugovora za kapitalne projekte „Rekonstrukcija zgrade “Radnički dom” u Borovu naselju i prenamjena u prostor Veleučilišta “Lavoslav Ružička” i „Izgradnja Ekonomske škole Vukovar“. Riječ je o kapitalnim projektima koji se ostvaruju putem “Intervencijskog plana grada Vukovara” koji je potpisan 18. veljače 2015. godine s ministrom Brankom Grčićem dok se s kreiranjem samog programa započelo još davne 2013. godine.

Koliko je projekt “Intervencijskog plana” opsežan govori činjenica kako smo u periodu od proteklih sedam godina surađivali s čak četiri Vlade RH i jednako toliko ministara (osim već spomenutih i s Tomislavom Tolušićem i Gabrijelom Žalac) koji su dali svoj doprinos u njegovoj provedbi. Svima se zahvaljujem jednako kao i Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje – SAFU na čelu s ravnateljem Tomislavom Petricom koji nas sve ove godine prate kroz projekte. Posebna zahvala i vrijednim djelatnicima Gradske uprave Grada Vukovara koji se nalaze u timu za realizaciju kao i djelatnicima Razvojne agencije Vukovar.

Riječ je o 220 milijuna kuna vrijednim projektima sufinanciranim od strane Europske unije u iznosu 85% koji su od Grada Vukovara odabrani kao kapitalni jer očekujemo da će imati značajan utjecaj na sam grad. Neki od njih poput “Gradske tržnice” i “Centralne kuhinje za vrtiće” su realizirani prije nekoliko godina dok je drugima poput “Radničkog doma” , “Gradskog stadiona” i “Ekonomske škole” realizacija u tijeku.

Lijepo je vidjeti kako smo nakon sedam godina truda, rada i sinergije došli u poziciju realizirati ove projekte na dobrobit svih naših sugrađana, napisao je Penava na facebooku.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari