Connect with us

Reagiranja

Grafiti na sisačkoj biskupiji izravna su prijetnja smrću biskupu Košiću

Objavljeno

on

Izvrsna propovijed sisačkog biskupa mons. Vlade Košića povodom blagdana Velike Gospe na misi u Gorama dovela je do opasne reakcije kojoj smo danas svjedoci.

Crvena zvijezda petokraka, “Smrt fašizmu – sloboda narodu” i “Antifa Sisak” grafiti su koji su jutros osvanuli na objektu u vlasništvu Sisačke biskupije čime se šalje izravna prijetnja jednom vjerskom pastiru. Kako znamo da je pozdrav „Smrt fašizmu – sloboda narodu“ bio pečat na smrtnim presudama u poslijeratnim godinama, ovom prigodom tražimo od državnih institucija da promptno reagiraju kako bi naručitelje ovih gnjusnih poruka priveli pred lice pravde.

Nakon osude udbaških čelnika Josipa Perkovića i Zdravka Mustača svima u Hrvatskoj postalo je itekako jasno kako je lustracija jedino rješenje za raščišćavanjem s prošlošću kao preduvjetom za našom boljom budućnošću. Senzibiliziranje javnosti oko ideje lustracije, dovelo je do panike u neokomunističkim i jugofilnim redovima što je vidljivo po oskvrnjivanju spomenika heroja Mire Barešića i Jean Michel Nicoliera, a kulminiralo je ovom prijetnjom mons. Vlade Košića. Stoga smo svi opravdano zabrinuti zbog reakcija i Narodne koalicije koja sve više podsjeća na djelovanje Narodnog fronta nakon Drugog svjetskog rata.

HSP AS i Domovinska koalicija najoštrije osuđuju ovakve poteze koji ne predstavljaju tek puko neslaganje marginalnih skupina sa šutljivom većinom, već iste treba shvatiti jedino i isključivo kao prijetnje smrću!

HSP AS i Domovinska koalicija uvijek će biti na braniku od svih totalitarnih režima i znakovlja koji ih predstavljaju, a na tom tragu ćemo i inzistirati da u Kazneni zakon uđe i isticanje zvijezde petokrake koja je u Domovinskom ratu bila simbol zločinaca koju su ponosno tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku nosili krvnici Veselin Šljivančanin i Ratko Mladić, a danas se s istim znakovljem prijeti duhovnom pastiru i moralnoj vertikali hrvatske današnjice, sisačkom biskupu mons. Vladi Košiću.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR