Pratite nas

Gluposti

Grbin napao ministra Božinovića zbog grba ATJ Lučko

Objavljeno

na

U Lučkom je u subotu svečano obilježena 29. godišnjica osnutka Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko koja se tijekom Domovinskog rata proslavila kao jedinica za posebne namjene, a nerijetko i obavljanjem gotovo nemogućih zadataka. U gotovo tri desetljeća rada zaštitni znakovi ATJ-a su mač i štit s grbom hrvatske šahovnice koja počinje s bijelim poljem.

“Može mi netko objasniti ovaj grb iznad Božinovića. Ono, jedno je kad Francuzi fulaju albansku himnu, ali kad sam ne znaš svoje simbole…”, napisao je Grbin na Twitteru i ‘ostao živ’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Milanović o Predsjednici: ‘Vjerojatno u dogovoru s Vučićem huškaju Srbe na Hrvate, Hrvate na Srbe’

Objavljeno

na

Objavio

Zoran Milanović/facebook

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović napao je aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da djeluje “u dogovoru s Beogradom i malim čaršijskim nacionalistima, koji su terorizirali ove prostore zadnjih sto godina”, te poručio da će, kada njega izaberu za predsjednika, odnosi s Beogradom biti “drukčiji, normalniji, otvoreniji i kritičniji” .

Istaknuo je da će se boriti za hrvatske interese kao što se borio 2015. za vrijeme izbjegličke krize te osudio Grabar-Kitarović jer se tada “družila i imala razumijevanja za žicare što postavljaju bodljikave žice i što se grlila s Vučićem i Orbanom”.

“To nisu prijatelji. Ne kažem da su neprijatelji, ali su ljudi koji rade protiv naših interesa i ljudskih i božjih zakona”, dodao je Milanović.

Kritiziranje aktualne predsjednice nastavio je komentirajući slučaj predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, jer nakon što se odnos Vlade i SDSS-a smirio – “eto nje” s optužbom da se Pupovac bavi političkim ucjenama.

“Vjerojatno u dogovoru s Vučićem ljude huškaju da nema mira. Pupovac je rekao što je rekao, a ona mu prijeti zato što ne može drugačije. Nema svojstava, sadržaja, integriteta osim konstantnog huškanja jednih na druge – Srbe na Hrvate, Hrvate na Srbe”, kaže Milanović.

Dotaknuo se i pokušaja nenajavljenog ulaska 11 pripadnika srbijanske vojske u Hrvatsku, rekavši da se “takvim glupostima” nije bavio kao premijer.

“Glavno je da se nešto priča. Odgovara i Vučiću i Vulinu, Kitarović, HDZ-u i Plenkoviću. Važni su. Ne priča se o onome o čemu bi se trebalo pričati, a to su ozbiljni državni poslovi”, rekao je Milanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Milanović na sajmu u Gudovcu o himni u hrvatskim školama: ‘Djecu tome ne treba učiti’

Objavljeno

na

Objavio

Zoran Milanović/facebook

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović bio je na Poljoprivrednom sajmu u Gudovcu pored Bjelovara

Upitan za komentar na ideju da se djeci na početku svakoga tjedna u školi intonira himna, Milanović je rekao da se domoljublje i ljubav prema domovini dokazuje na druge načine. “To klincima nećete utjerati na taj način. Kako to nikome nije palo na pamet prije trideset godina? To je jako zanimljivo”, rekao je Milanović ističući da je to nečiji spin pred izbore.

“Hrvatska ima jednu himnu, znaju tu himnu, znaju riječi, to su naučili doma, u školi ih ne treba tjerati da to uče”, rekao je Milanović.

Upitan za komentar na izjavu Milorada Pupovca, koji je rekao da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti u regiji, Milanović je rekao da prvo treba dobro vidjeti što je Pupovac zapravo rekao, jer želi biti oprezan s takvim komentarima, obzirom da je vrijeme izbora te da se “zna tko diže hajku protiv manjina, Srba, židova”.

Milanović je istaknuo da je pogrešno što je Pupovac svoju izjavu dao za bosanskohercegovačke medije nakon napada na Srbe u Uzdolju pored Knina. “Nadam se da nije pretjerao”, rekao je Milanović.

“Moram vidjeti svaki zarez, to je jako bitno, jer on uvijek kad govori hoda po jajima, svjestan koliko svaka njegova izjava može izazvati reakcije i koliko s njome može biti manipulirano”, rekao je Milanović.

“Inače, taj isti Pupovac je HDZ-u bio draži od rođenog brata kad je 1997. godine dolazio u Sabor i digao ruku za izmjene Ustava. Tada je doživio standing ovacije od HDZ-ovaca. Ne može u jednom trenutku biti brat, a u drugom tat. Dakle, HDZ mora odlučiti s kim i kako želi koalirati, kad im je netko prijatelj, taj ne može sljedeće jutro biti neprijatelj”, rekao je Milanović.

Andrej Plenković podržava da radni tjedan u školama počinje intoniranjem himne

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari