Connect with us

Politika

Grbin pozvao Plenkovića da izađe na sučeljavanje

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin pozvao je u utorak premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da izađe na sučeljavanje i odgovori na sva neugodna pitanja na koja osam godina izbjegava dati odgovor.

“Ako si spreman za sve izazove, ako kažeš da sam patuljak, ‘ajde, dođi, pokaži se, pokaži tu hrabrost koju imaš kad odlaziš na neke intervjue gdje ti prethodno dostave pitanja”, poručio je Grbin u Zadru na predstavljanju liste koalicije Rijeke pravde za IX. izbornu jedinicu.

Foto: Hina

Ustvrdio je da je lako tako biti hrabar i pozvao ga da pokaže ima li hrabrosti izaći ne pred njega, ne pred novinare, nego pred građanke i građane Hrvatske.

Osvrnuo se na afere HDZ-ovaca Lovre Kuščevića, Gabrijele Žalac, Josipe Rimac i svih drugih.

“Kako su krali Kuščević i Žalac? Kako su krali svi drugi? Tko je ‘radost’, tko ‘lipota’ i ono najvažnije – tko je AP i gdje je odjednom nestao. Jer on kaže – ja to ne znam. On ne zna, ali svi mi znamo”, ustvrdio je Grbin.

Predsjednik SDP-a poručio je da kad je o krađi i korupciji riječ “jednim potezom kemijske olovke 90 posto korupcije u Hrvatskoj može nestati 17. travnja, kad hrvatski ljudi izađu na izbore i izaberu Rijeke pravde.

“Nakon toga, od 18. travnja, počinje naš posao. Posao za svako dijete u Hrvatskoj, za svaku ženu, za svakog muškarca, radnicu ili radnika, za svaku umirovljenicu ili umirovljenika. Za sve one koji u Hrvatskoj danas teško žive jer se zadnjih osam godina brinulo isključivo i jedino o njihovim džepovima, a ne o vašim potrebama”, rekao je Grbin.

Poručio je da će to promijeniti zajedno i naglasio da za sve “od vrtića do penzića” u programu imaju rješenje.

“Još je važnije da za sve imamo ljude koji su tu sa mnom, koji te programe mogu provoditi, a ne ostaviti ih samo da budu mrtvo slovo na papiru”, rekao je Grbin te ustvrdio da je “odnos prema umirovljenicima najveća sramota Plenkovićeve vladavine”.

Poručio je da će svaki dan mandata brinuti o svim “našim ljudima”.

“Vratit ćemo sve ono što su Plenković i njegova vlada u posljednjih osam godina hrvatskim ljudima oduzeli. Znamo kako, možemo to i hoćemo! Ali jedino i isključivo uz vašu pomoć. Izbor je jednostavan, ili HDZ-ova korupcija, kleptomanija, krađa i nesposobnost ili Rijeke pravde koje će Hrvatsku učiniti boljom. Treće opcije nema, zaključio je predsjednik SDP-a.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas