Connect with us

Politika

Grbin: SDP u ponedjeljak neće nikoga predložiti za predsjednika Sabora

Objavljeno

-

Klub zastupnika SDP-a održao je u 17 sati sastanak u sjedištu stranke. Odlučivalo se o tome hoće li na konstituirajućoj sjednici Sabora, koja je zakazana za ponedjeljak, ponuditi i svojega kandidata za predsjednika Sabora.

[ad id=”93788″]

Većina zastupnika nakon sastanka nije izašalo na prednji izlaz, a prije sastanka nisu htjeli davati izjave novinarima, javlja N1.

Novinarima se obratio jedino Peđa Grbin koji je rekao da SDP u ponedjeljak neće nikoga predložiti za predsjednika Hrvatskog sabora. Nije htio odgovoriti na pitanje hoće li SDP ipak dići ruku za Željka Reinera kojeg će predložiti Domoljubna koalicija.

Prema Poslovniku, u slučaju da se odlučuje između više kandidata, provodi se tajno glasovanje. Zatraži li to barem jedna desetina zastupnika, a potom izglasa saborska većina, glasovanje može biti i javno.

Podsjećamo, glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja je danas izjavio kako će Most za predsjednika Sabora podržati kandidata Domoljubne koalicije, a to bi trebao biti Željko Reiner.

“Podržat ćemo kandidata Domoljubne koalicije i time nastaviti proces formiranja vlade i suradnju s Domoljubnom koalicijom. Ta će suradnja trajati dok se reforme budu provodile, a ako se to ne bude događalo, mi izlazimo iz cijele priče”, rekao je Grmoja te dodao kako je suradnja s HDZ-om, kaže glasnogovornik Mosta, je za njihovu stranku puno sigurnija.

“HDZ-u treba puno više naših zastupnika i zato su vjerojatno bili do sada u odnosima prema nama puno korektniji. To ne znači da nećemo biti na oprezu i da nećemo biti korektiv. Osim što ćemo biti jamac provođenja najavljenih reformi radit ćemo na tome da spriječimo bilo kakve kriminalne i nečasne radnje kakvih je bilo posljednjih 20 godina tijekom vladavine dviju velikih stranaka”, rekao je Grmoja.

Most, poručuje Grmoja, neće dopustiti da prilikom formiranja vlade ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama budu njezin dio.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari