Connect with us

Vijesti

Grci još nisu ni tražili dosjee uhićenih BBB-a

Objavljeno

-

Foto: EPA

Tvrdnje grčkih medija da hrvatske vlasti opstruiraju istragu o sukobu navijača Dinama i AEK jer im ne im ne dostavljaju informacije o kaznenim i prekršajnim evidencijama opovrgavaju i iz Ministarstva unutarnjih poslova i iz Ministarstva pravosuđa i uprave, piše u četvrtak Jutarnji list.

Kao što je već objavljeno, još 4. kolovoza hrvatska policija dostavila je grčkim kolegama popis s imenima rizičnih navijača za koje je imala saznanja da će krenuti put Atene. Naime, kad su napustili teritorij, policija je, na temelju profiliranja rizičnih navijača, Grcima, ali i državama za koje se pretpostavljalo da bi kroz njih mogli putovati do Grčke dostavila popis osoba i vozila koji sadrži samo najosnovnije podatke, bez podataka o eventualnim prekršajnim i kaznenim evidencijama.

Post festum, policija je nakon događaja u Ateni, na temelju operativnih saznanja i obavijesti, s navijačima za koje je od grčke policije dobila informacije da su bili u Grčkoj nakon njihova povratka obavila razgovore o tamošnjim događajima.

Osim toga, svi su fotografirani i podvrgnuti liječničkom pregledu kako bi se ustanovilo imaju li kakve ozljede, a eventualno i radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja ako im grčki policajci dostave neka saznanja. A nisu ih dostavili, kaže za Jutarnji list izvor iz MUP-a.

Također, kako doznaje dnevnik, ni Ministarstvu pravosuđa i uprave nisu predani zahtjevi grčkog ministarstva pravosuđa za dostavu podataka o kaznenim evidencijama uhićenih hrvatskih državljana. I Hrvatska i Grčka članice su ECRIS-a, sustava 25 zemalja putem kojeg se razmjenjuju ti podaci, i da su zatraženi službenim putem, preko Ministarstva pravosuđa, ti bi podaci bili dostavljeni. Ali, takav zahtjev još nije stigao, kažu nam u Ministarstvu pravosuđa i uprave, piše novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari