Connect with us

Iz Svijeta

Grčka: Sukobi policije i stanovnika zbog izgradnje centara za migrante

Objavljeno

on

Stanovnici otoka su pokušali spriječiti dolazak policije i početak radova. Policija je ispalila suzavac na ljude koji su se okupili, pokušavajući spriječiti brodove da pristanu.

Na grčkim otocima Lezbos i Hios rano jutros izbili su sukobi policije i stanovnika otoka koji prosvjeduju zbog izgradnje centra za migrante. Stanovnici otoka su pokušali da spriječe dolazak policije i početak radova.

Policija je ispalila suzavac na ljude koji su se okupili, pokušavajući spriječiti brodove da pristanu. Grčka vlada je poručila da će nastaviti s planiranom izgradnjom novih objekata, koji bi zamijenili postojeće prenatrpane kampove, prenosi AP.

Mnogi stanovnici otoka i lokalne vlasti protive se tim planovima, smatrajući da bi se migrante i azilante trebalo prebaciti u kontinentalni dio Grčke. Oko 500 ljudi na Lezbosu pokušalo je da onemogući istovar teške mašinerije, nakon čega su izbili sukobi pošto su građani pokušali da blokiraju gradilište, prenosi Reuters.

Grčke vlasti planiraju da izgrade zatvorene centre na Lezbosu, Hiosu, Samosu, Kosu i Lerosu, otocima u blizini Turske, odakle svake godine na tisuće azilanata kreće na put prema Europi. (Fena)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari