Connect with us

Politika

Grlić Radman: Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika

Objavljeno

-

Foto: Hina

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da predsjednik Zoran Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika i demantirao tvrdnje da je predsjedniku poslan popis s prijedlozima samo na potpisivanje.

“Mi nismo poslali popis i da se samo potpiše, kao što je negdje to javno komunicirano. Prijedlozi su (tu) već tri godine, o njima se razgovaralo i što se tiče naših kolegica i kolega u ministarstvu vanjskih poslova, oni čekaju svoj trenutak, rotaciju”, rekao je Grlić Radman novinarima nakon primanja azerbajdžanskog kolege Jejhuna Bajramova na Zrinjevcu.

Predsjednik i vlada, koji suodlučuju o imenovanju veleposlanika, međusobno se optužuju što su već duže vremena upražnjena neka veleposlanička mjesta, uključujući u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Vatikanu.

Predsjednikov suradnik Orsat Miljenić rekao je prije nekoliko dana za RTL Danas da “oni moraju shvatiti i prihvatiti da ne postoji pravilo prema kojem će oni servirati listu i onda će predsjednik ne gledajući, potpisati sve što su oni rekli i tražili”.

Grlić Radman to poriče i ističe da je na predsjedniku da “odblokira tu rotaciju”.

Na opasku da je predsjednik spreman razgovarati prema porukama koje dolaze s Pantovčaka, Grlić Radman je poručio da je upravo MVEP inzistirao na rješavanju tog pitanja, a da se Milanović bavi “sasvim drugim poslovima, a ne vanjskom politikom” i da, za razliku od njega, hrvatska vlada provodi proeuropsku i pro-NATO politiku.

“Pogledajte što je predsjednik u četiri godine napravio. Koja je njegova bilanca? Koja je njegova vanjska politika i koji su to diplomati?”, rekao je Grlić Radman i ponovio da je “nečuven” model 50-50 u praksi demokratskih zemalja. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari