Connect with us

Politika

Grlić Radman o situaciji u BiH s Draganom Čovićem i Željanom Zovko

Objavljeno

on

Mvep

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u srijedu je o situaciji u Bosni i Hercegovini razgovarao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i potpredsjednicom Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Željanom Zovko, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Glavne teme razgovora šefa hrvatske diplomacije, zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića i europarlamentarke te bivše veleposlanice BiH u nizu zemalja, bile su aktualne političke prilike u susjednoj zemlji, posebno provedba reformi Izbornog zakona “s kojim bi se osigurala ravnopravnost i legitimno političko predstavljanje Hrvata“.

Razgovaralo se o nužnim koracima koje BiH mora učiniti na svom putu prema članstvu u Europskoj uniji te kako Hrvatska može pomoći u tome, stoji u priopćenju u kojem se ne navodi više detalja.

Čović je Grlića Radmana upoznao s trenutnom političkom situacijom i međunacionalnim odnosima u BiH, kao i o aktualnim izazovima u ostvarivanju legitimnih prava Hrvata, dok je Zovko (HDZ/EPP) predstavila aktivnosti u EP-u vezane za BiH i ostatak jugoistoka Europe.

Ministar je ponovio da BiH ima podršku Hrvatske i MVEP-a u političkim zahtjevima legitimnog političkog zastupanja Hrvata “kako bi BiH bila funkcionalna, stabilna i prosperitetna te tako lakše ostvarila svoje euroatlantske ambicije“.

Sugovornici su se složili da bi izmjene Izbornog zakona pridonijele stabilizaciji i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine te povećale povjerenje između tri konstitutivna naroda i svih ostalih građana unutar te zemlje, stoji u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR