Connect with us

Politika

Grmoja: HDZ je financiran ruskim kapitalom, ta je stranka na ‘ruski pogon’

Objavljeno

-

Foto: Hina

Saborski zastupnik Nikola Grmoja (Most) izjavio je u petak da je HDZ financiran ruskim kapitalom, odnosno da je ta stranka na „ruski pogon“ te kako se premijer očito boji Antikorupcijskog vijeća.

„Upravo je HDZ financiran ruskim kapitalom“, izjavio je Grmoja u saborskom govoru na slobodnu temu, referirajući se na optužbe HDZ-a da se oporba financira s istoka.

Ustvrdio je i kako je to vjerojatno razlog „zašto SOA krije izvješće koje su im dostavile SAD o igračima, političarima i stranka, koje su financirane ruskim kapitalom“.

Grmoja tvrdi kako je bilo više tih donacija, od pozajmice PPD-a, „koji je nastao ruskim kapitalom, do raznih ruskih zaklada koje su financirale HDZ“.

„Slobodno možemo reći da je ta stranka zapravo na ruski pogon“, izjavio je.

Izrazio je zabrinutost izjavom političkog tajnika HDZ-a Ante Sanadera da Most podupire rusku agresiju na Ukrajinu, iako je, kaže, jasno da se aludira na twitove jednog Mostovog zastupnika iz godina kada je Rusija intervenirala u Siriji.

To, dodao je, posljedično može značiti da politički tajnik HDZ-a podupire pogubljenja kršćana ili možda ubojstvo Tomislava Salopeka, od islamske države.

„Mi nećemo ići tako daleko kao što u ovom napadaju panike i paranoje idu i zastupnici HDZ-a i sam premijer koji se očito boji Antikorupcijskog vijeća i onoga što bi se tamo moglo razotkriti“, rekao je Grmoja, apostrofirajući najavu da će u utorak, za kada je sazvana sjednica Vijeća, premijer u Saboru predstaviti godišnje izvješće o radu Vlade.

Očito je da žele maknuti fokus sa Antikorupcijskog vijeća, zaključio je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas