Connect with us

Politika

Grmoja: Plenkoviću stigao zahtjev za skidanje imuniteta Grliću Radmanu zbog korupcije

Objavljeno

-

‘Mostovac’ Nikola Grmoja objavio je kako je premijeru Andreju Plenkoviću stigao zahtjev za skidanje imuniteta ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu kako bi se nastavio postupak povezan s prevarama u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u.

Grmoja je u objavio na facebooku priložio i faksimil rješenja suca istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića po kojoj se protiv ministra vanjskih i europskih poslova istraga može provesti samo uz odobrenje Vlade.

“Plenković je imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao ‘reliktom prošlosti’ čije je ukidanje tada najavio, a sada već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana”, naveo je Grmoja.

Naime, USKOK je odbacio prijavu protiv ministra Grlića Radmana zbog korupcije u tim veleposlanstvima, no umjesto Državnog odvjetništva kazneni progon želi nastaviti zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova Damir Sabljak.

“Imunitet članova Vlade ćemo ukinuti po žurnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac”, poručio je ‘mostovac’ Grmoja na facebooku. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari