Connect with us

Hrvatska

GRMOJA: U Sabor je stigla anonimna prijava u kojoj stoji da je Ostojić naredio praćenje Bože Petrova

Objavljeno

-

Saborskom Odboru za unutarnju politiku i sigurnost stigla je predstavka o praćenju čelnika MOST-a Bože Petrova.

[ad id=”68099″]

Nakon što je dao iskaz u USKOK-u, Glasnogovornik Mosta Nikola Grmojaje novinarima rekao da ima informacije da je u saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost stigla anonimna dojava naslovljena ‘Politička hobotnica Bože Petrova’, a u kojoj prema Grmojinim tvrdnjama stoji da je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zloupotrijebio svoj položaj i naredio praćenje čelnika Mosta Bože Petrova. Kaže da nema nikakvih dokaza i da ne zna tko je osoba koja stoji iza prijave.

Ravnateljstvo policije u utorak nije željelo komentirati tvrdnje glasnogovornika Mosta nezavisnih lista Nikole Grmoje da je PNUSKOK pratio čelnika te stranke Božu Petrova, dok je ministar unutarnjih poslova za srijedu najavio konferenciju za novinare na kojoj će, kako se doznaje, odgovarati na sva pitanja.

Nikola Grmoja danas je u ranim posljepodnevnim satima došao u USKOK koji provjerava je li čelnik MOST-a Božo Petrov bio praćen.

Grmoja je kazao da imaju indicije da je Petrov bio praćen, ali ne i dokaze.

‘Ako je Petrov bio pod nadzorom SOA-e, ne očekujem da bi to ministar Ostojić priznao’, izjavio je Grmoja.

Vezano uz predstavku koja je stigla do saborskog odbora za unutarnju politiku i sigurnost, izjavio je kako je ona anonimna.

Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić kazala je da se policija ne želi miješati u političke stvari, niti to smije činiti. “No, ministar Ranko Ostojić u srijedu će održati konferenciju za novinare na kojoj će, kao političar, odgovarati na sva pitanja pa tako i ove iznesene sumnje”, kazala je Bikić.

Voditeljica saborske Službe za medije Marina Buntić Juričić potvrdila je da je u saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost stigla predstavka o slučaju o kojemu je Grmoja govorio u ponedjeljak.

“Budući da Odbor još nije konstituiran, ne možemo objaviti detalje predstavke, koja će ući u obradu nakon što se konstituira Odbor”, kratko je pojasnila Buntić Juričić.

Grmoja je ustvrdio da je PNUSKOK Petrova pratio nakon parlamentarnih izbora u akciji koja “nigdje nije zavedena”. No, isto tako, kazao je da nemaju dokaze, nego samo indicije. PNUSKOK je danas objavio da provjeravaju tvrdnje koje je iznio Nikola Grmoja te da će o tome izvijestiti javnost.

Most je obrazložio da traže čelno mjesto u Ministarstvu unutarnjih poslova jer je riječ o ključnom resoru kad je riječ o borbi protiv korupcije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari