Pratite nas

Politika

Grmoja: Živi zid zaziva veliku koaliciju i želi ostati u oporbi

Objavljeno

na

“Dulje vreme postoji trend pada rejtinga većih stranaka i rast potpore Živom zidu što je dokaz apatije građana i njihovog bunta. Živi zid će doći u probleme kad bude trebao svoje ‘parole’ formirati u konkretna rješenja”, izjavio je politički tajnik mosta Nikola Grmoja komenitrajući u Studiju 4 HRT-a najnovije rezultate Cro Demoskopa.

Dodao je kako Živi zid želi ostati u oporbi – zazivaju veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a, koja po Grmoji nije nemoguća. Lakše je iz oporbe kritizirati, dodao je. Smatra da je populizam u Hrvatskoj prisutan već duži niz godina kroz vladanje dviju velikih stranaka što je razlog da birači biraju radikalnija rješenja. “Ne smatram da je to dobar put, ali ako birači tako biraju – to poštujem”, kazao je. Istraživanja politologa pokazala su, dodao je, da Most nije bio populistička, nego centrističko-reformska opcija.

Odgovarajući na pitanje o mijenjanju izbornog zakona i prava glasa manjinskih zastupnika kada je riječ o ključnim nacionalnim zakonima Grmoja je kazao kako je stav Mosta da je “neprimjereno da političke stranke i stanačka vodstva daju upute o tome kako će se građani izjasniti na referendumu – radi se o svojevrsnom sukobu interesa”. Most će čekati da im građani sami daju impuls kakav politički sustav žele. Podsjetio je da je Most i sam pokrenuo inicijativu za tri preferencijalna glasa.

“U Hrvatskoj postoji dio građana koji je nezadovoljan položajem Hrvatske u EU-u, a svi moraju biti nezadovoljni načinom na koji se naši političari u EU nisu borili za opći interes nego za svoju sinekuru u Bruxellesu”, komentirao je Grmoja stav Živog zida da bi Hrvatska trebala izaći iz EU-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Drago Krpina: ‘Većina HDZ-a u Saboru ovisi o nekoliko bivših i jednom budućem zatvoreniku’

Objavljeno

na

Objavio

Pozdravivši predsjedništvo i goste, Drago Krpina je u današnjem govoru na Izvještajnom saboru HDZ-a rekao da neće izricati velike hvale i pohvale.

“Ja bih želio  izreći nekoliko kritičkih opaski o djelovanju Hrvatske demokratske zajednice u protekle dvije godine.

Naime, slažuči se sa svima, da su promjene u vrhu HDZ-a prije dvije godine omogućile HDZ-u dobre izborne rezultate,  i na parlamentarnim izborima i na lokalnim izborima, međutim, proteklo vrijeme djelovanje HDZ-a obilježile su neke  odluke koje su članstvu, a i biračkom tijelu Hratske demokratske zajednice, stvorile nedoumicu i zadršku.

Kad o tome govorim mislim prije svega na glasovitu temu ratifikacije glasovite Istanbulske konvencije. Ostajem kod svoga mišljenja da je ta odluka u dubokoj suprotnosti s temeljnim svjetonazorskim načelima Hrvatske demokratske zajednice, u suprotnosti s dubokim i najdubljim uvjerenjima najvećeg broja članova HDZ-a, i da je ta odluka bila pogrešna i da će za HDZ neizbježno imati političke posljedice, a to već vidimo po silaznoj putanji u anketama.

Ja sudim da vodstvu HDZ-a s ovakvom većinom u Saboru nije lako upravljati državom. Većina HDZ-a u Saboru ovisi o nekoliko bivših i jednom budućem zatvoreniku, ovisi o jednoj skupini koju predvodi Milorad Pupovac, koji može ucjenjivati svojim glasom kako mu se prohtije, a ucjenjuje tako što je prisilio vladu RH da financira njegov list koji se ne bavi dugoročnim pitanjima srpske manjine u Hrvatskoj već koji na svojoj naslovnoj stranici, primjerice, nasljednika Stepinca, Šefera, Kuharića proglašava luđakom!

Krpina je potom pozvao na prestanak financiranja tog lista koji ponižava najdublje osjećeje hrvatskog naroda. “HDZ ne bi smio postati ulog bilo kojeg pojedinca u ostvarivanju njegovih političkih ambicija”, završio je govor Drago Krpina, prenosi Narod.hr.

VIDEO OVDJE

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Milijan Brkić: Bili smo ratnici u obrambenom ratu, moramo biti i ratnici u miru za naš narod

Objavljeno

na

Objavio

MORAMO SE BORITI JAČE – AKO ODUSTANEMO OD BORBE, ODUSTAJEMO I OD NAŠIH SNOVA

Borimo se danas za našu tradiciju, za vrijednosti naše vjere, za Katoličku crkvu, za naše obitelji, za one koji razmišljaju da odu iz Hrvatske.

Bili smo ratnici u obrambenom ratu, moramo biti i ratnici u miru za naš narod. Mi nikada nismo bili niti ćemo biti domoljubi sa skraćenim radnim vremenom. MORAMO SE BORITI JAČE!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati