Pratite nas

Politika

Grmoja: Živi zid zaziva veliku koaliciju i želi ostati u oporbi

Objavljeno

na

“Dulje vreme postoji trend pada rejtinga većih stranaka i rast potpore Živom zidu što je dokaz apatije građana i njihovog bunta. Živi zid će doći u probleme kad bude trebao svoje ‘parole’ formirati u konkretna rješenja”, izjavio je politički tajnik mosta Nikola Grmoja komenitrajući u Studiju 4 HRT-a najnovije rezultate Cro Demoskopa.

Dodao je kako Živi zid želi ostati u oporbi – zazivaju veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a, koja po Grmoji nije nemoguća. Lakše je iz oporbe kritizirati, dodao je. Smatra da je populizam u Hrvatskoj prisutan već duži niz godina kroz vladanje dviju velikih stranaka što je razlog da birači biraju radikalnija rješenja. “Ne smatram da je to dobar put, ali ako birači tako biraju – to poštujem”, kazao je. Istraživanja politologa pokazala su, dodao je, da Most nije bio populistička, nego centrističko-reformska opcija.

Odgovarajući na pitanje o mijenjanju izbornog zakona i prava glasa manjinskih zastupnika kada je riječ o ključnim nacionalnim zakonima Grmoja je kazao kako je stav Mosta da je “neprimjereno da političke stranke i stanačka vodstva daju upute o tome kako će se građani izjasniti na referendumu – radi se o svojevrsnom sukobu interesa”. Most će čekati da im građani sami daju impuls kakav politički sustav žele. Podsjetio je da je Most i sam pokrenuo inicijativu za tri preferencijalna glasa.

“U Hrvatskoj postoji dio građana koji je nezadovoljan položajem Hrvatske u EU-u, a svi moraju biti nezadovoljni načinom na koji se naši političari u EU nisu borili za opći interes nego za svoju sinekuru u Bruxellesu”, komentirao je Grmoja stav Živog zida da bi Hrvatska trebala izaći iz EU-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Čović u Banja Luci s Dodikom o rješavanju problema izmjena Izbornog zakona

Objavljeno

na

Objavio

Lideri SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović sastali su se sinoć u Banja Luci:

U Banja Luci smo dogovorili što žurnije formiranje programske koalicije koja će posvećeno raditi na provedbi reformi na putu ka EU, imati jasan i usuglašen pristup u rješavanju problema izmjena Izbornog zakona, koji je na proteklim izborima još jednom pokazao sve svoje slabosti, kazao je Čović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Martin Pauk pristupio stranci Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića!

Objavljeno

na

Objavio

Gostujući u Bujici na Z1, u petak navečer, Martin Pauk, mladi i popularni gradski vijećnik Splita, ekskluzivno je objavio kako je pristupio Neovisnima za Hrvatsku, stranci Brune Esih i dr. Zlatka Hasanbegovića!

“Sa punom odgovornošću i čašću mogu reći da je to istina i da od danas više nisam neovisni vijećnik u Gradu Splitu, nego sam vijećnik Neovisnih za Hrvatsku! Uvijek sam bio neovisni i za Hrvatsku, a sada sam i jedno i drugo,” potvrdio je Pauk i dodao: “S gospođom Esih, dr. Hasenbegovićem i generalom Glasnovićem razradili smo strategiju za Grad Split i cijelu županiju, kako bismo ostavili svojoj djeci onakvu Hrvatsku kakva treba biti, gdje će se svaki pojedinac moći ostvariti u svome talentu. Priključio sam se Neovisnima za Hrvatsku i krećemo u formiranje gradske i županijske organizacije. Stoga pozivam sve one kojima je Hrvatska u srcu i kojima je dosta ovoga duopola na političkoj sceni da nam se i oni priključe, jer već imamo kvalitetnu ekipu, kojoj treba friških ljudi…”

Pauk je postao koordinator NHR-a za Split, a Neovisni za Hrvatsku su sada parlamentarni u Gradakome vijeću.

Inače, ovaj politički transfer je ujedno i svojevrsni udarac Mostu, jer je Pauk u Gradsko vijeće Splita na lokalnim izborima ušao kao njihov kandidat.

“Zadržat ću dostojanstveni stav i o bivšima ne ću govoriti loše. Meni više nije bilo mjesto u Mostu, tamo su se pojavile neke osobe koje su mi potpuna suprotnost… Deset mjeseci djelovao sam kao neovisni zastupnik, a kada sam vidio kako se gospođa Esih i njeni suradnici bore za Hrvatsku, odlučio sam se priključiti njima. Odlučio sam se biti dijelom te priče, spreman sam pomoći i njima i cijelom našem narodu,” izjavio je Martin Pauk u emisiji.

BUJICA: Martin Pauk i Hrvoje Pende o ‘krađi potpisa’

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari