Connect with us

Kronika

‘Grupa Čist Vazduh’ prijeti BHRTu

Objavljeno

on

[pullquote_left]Sve agencije za provođenje zakona u BiH u punom kapacitetu rade na otkrivanju pošiljatelja ovog pisma koji se predstavljaju kao “Grupa-čist vazduh”.[/pullquote_left]

Povodom anonimnog pisma koje je stiglo BHRT-u i u kojem se, između ostalog, prijeti da će se dogoditi “dizanje u zrak” državnih, entitetskih i međunarodnih institucija u BiH ukoliko nadležni ne riješe probleme zavidovićke “Krivaje”, Ministarstvo sigurnosti BiH je upoznato sa zabrinutošću pojedinih predstavnika međunarodne zajednice u BiH i domaćih institucija.

Sve agencije za provođenje zakona u BiH u punom kapacitetu rade na otkrivanju pošiljatelja ovog pisma koji se predstavljaju kao “Grupa-čist vazduh“.

Avaz je pak objavio kako se u pismu prijeti dizanjem u zrak entitetskih i institucija BiH, kao i međunarodnih institucija u BiH ukoliko nadležni ne riješe problem isplata prinadležnosti koje su do četvrtka, 16. siječnja, bile blokirane zbog smjene federalnog ministra financija Anta Krajine.

“U pismu se, između ostalog, navodi da će, ukoliko ne bude deblokirana isplata invalidnina i drugih boračkih naknada, te ukoliko ne budu riješeni problemi zavidovićke ‘Krivaje’, državne, entitetske i međunarodne institucije biti dignute u zrak”, rekao je neimenovani Avazov” sugovornik.

Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić danas je o tome službeno razgovarao s glavnim državnim tužiteljem Goranom Salihovićem, a nastavak dosadašnje istrage preuzet će Odjel za organizirani kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH i postupajući tužitelj sa kojim je ministar također obavio kontakt.

Situacija se prati u potpunosti i pojačanim naporom policijskih i obavještajnih struktura adekvatno se reagira na situaciju zbog koje će oni koji su je izazvali morati da se suoče sa zakonskim posljedicama, priopćilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

Na osnovu procjena policijskih i obavještajnih struktura, nema nikakvog razloga da međunarodne i domaće institucije u BiH ne nastave s potpuno normalnim i uobičajenim radom.

Prijeteće pismo stiglo je u petak, 17. siječnja, na adresu Informativnog programa BHRT, odnosno urednice Suzane Stambol.

RI/avaz

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari