Connect with us

Magazin

Guverner Vujčić u Budnici – Kako smo obranili Hrvatsku od globalnih špekulanata!?

Objavljeno

-

Guverner HNB Boris Vujčić je u Budnici po prvi put iznio javnosti nepoznate detalje o špekulativnim udarima na hrvatski financijski poredak, na značaj izuzetne suradnje s Europskom centralnom bankom i presedanu koji nikada ni jedna država izuzev Republike Hrvatske izvan euro zone nije uradila.

Doznat ćete u Budnici o čemu se radi.
” Samo su SAD kao prva monetarna globalna sila, te Eurozona kao druga, monetarno suverene”, rekao je Vujčić u Budnici ističući da Hrvatska kao mala otvorena zemlja nema osnovnih preduvjeta za monetarnu suverenost, bez obzira koju valutu koristila.

Na Ljubićevo pitanje – gubimo li monetarni suverenitet ulaskom u euro zonu, Vujčić je zaključio – kako ćemo izgubiti ono što nemamo!?
Zatim je objasnio detalje o djelovanju HNB u sastavu euro zone, načinu odlučivanja u Savjetu ECB, o nadzoru bankarskog sektora, iznoseći niz detalja koje hrvatska javnost ne zna.

Guverner Vujčić je objasnio na razumljiv način čitav niz nepoznanica o djelovanju HNB, o načinu financiranja države, banaka, poslovnih subjekata i građana, o načinu formiranja kamatne stope, o značaju i konkretnim posljedicama kreditnog rejtinga Hrvatske, govorio je o ulozi i značaju suradnje s ministarstvom financija, o suradnji sa Zdravkom Marićem, o perspektivama Hrvatske.

Guverner se osvrnuo na izravno Ljubićevo pitanje, ima li dojam da se Hrvatska nakon 2000.godine prilično stihijski usmjeravala, upozorio na najvažnije probleme pred Hrvatskom, te naglasio perspektive i posljedice uvođenja Eura na sigurnost hrvatskog čovjeka u očekivanim i stalnim cikličnim globalnim ekonomskim turbulencijama.

Zanimljivo je guvernerovo objašnjenje održavanja cijena nekretnina na visokoj razini, o štednji i ulaganjima u kripto valute poput Bitcoina, o inflaciji i deflaciji, te čitavom nizu pitanja od životnog značaja za hrvatskog čovjeka, o kojima se na dnevno-političkoj razini u javnost plasira niz neistina i dezinformacija.

Budnicu s guvernerom Vujčićem se svakome isplati pogledati i poslušati, tiče se naših života.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari