Pratite nas

Pregled

H.Hitrec: Povukli smo mnogo toga i na veću visinu, recimo Hrvatsku vojsku na Dinaru

Objavljeno

na

No, povukli smo mnogo toga i na veću visinu, recimo Hrvatsku vojsku na Dinaru odakle je pucao pogled na Knin, a i inače se pucalo, što je na tom sektoru dalo odlične rezultate. I neprijatelj je imao sjajne rezultate u bježanju, pa da je bilo vremena mjeriti štopericom, padali bi svjetski i olimpijski rekordi. Tadanji trkači sada su nešto ostarjeli pa ne mogu nastupiti u Riju.

Hrvoje Hitrec – Hrvatske Kronike – Hrvatska početkom kolovoza 2016.

Vrijeme na refule, malo paklenski vruće, malo pristojno, s obveznim burama i olujama baš na udarne dane turističke agresije na Hrvatsku s kopna i mora, a posebno nasrtaje meni dragih divovskih kružnika (kruzera) koji uljepšavaju pitome mediteranske, povijesne krajolike. Sjećajući se Sulejmanova mosta kraj Osijeka koji je dijelom bio građen na lađama povezanim lancima, došao sam na ideju da kupimo desetak kruzera i povežemo ih lancima – čime bismo za malo vremena napravili Pelješki most s velikim hotelskim površinama. Dvostruka dobit. Zamisao je prilično blesava, ali fascinantna. Jedini je problem BiH jer bismo kruzere morali podići na visinu od 55 metara, što je inače beha zahtjev kako bi se velika, slavna i visoka ratna i trgovačka mornarica BiH mogla provući do Neuma.

No, povukli smo mnogo toga i na veću visinu, recimo Hrvatsku vojsku na Dinaru odakle je pucao pogled na Knin, a i inače se pucalo, što je na tom sektoru dalo odlične rezultate. I neprijatelj je imao sjajne rezultate u bježanju, pa da je bilo vremena mjeriti štopericom, padali bi svjetski i olimpijski rekordi. Tadanji trkači sada su nešto ostarjeli pa ne mogu nastupiti u Riju.

Što se u stvari događalo od 4. do 8. kolovoza 1995. djeca ne mogu sa sigurnošću saznati. U udžbenicima vide kratke upute i objašnjenja: u „krajini“ su živjeli mirni i marljivi Srbi, rado su išli u vojnike i milicionare,oznaše, kosaše i udbaše, te za direktore poduzeća u cijeloj Hrvatskoj a imali su i političke talente veće od nedarovitih Hrvata pa se nalazili u vlasti, u velikom broju. Kada je izbio rat zamolili su Hrvate da odu kako ih ne bi morali ubijati, pa se 250.000 Hrvata pokupilo i otišlo, a ubili su samo one tvrdoglave koji su ostali. Civile, njih samo osam tisuća, od toga četiri tisuće žena i djece, no oni se ne računaju. Pa zašto su onda, za Boga miloga, hrvatski vojnici u kolovozu devedeset pete navalili kao pume, pauci, tigrovi i ini na tu ljupku krajovinu, umjesto da ju ostave na miru i sada bi cvala kao Luksemburg? Zašto, zašto?

No, tako nekako. Nije im bilo dopušteno da budu država u slučajnoj državi, što nikako ne mogu zaboraviti ni oprostiti, kao ni politički agenti Srbije poput Pupovca koji se zgražaju nad proslavom Oluje i tvrde da se osjećaju ugroženima s tri zajamčena mjesta u Hrvatskom saboru, jedu hrvatski kruh i pljuju po njemu, truju hrvatsku djecu na hrvatskim sveučilištima, izdaju subverzivne novine i krivotvore povijest i sadašnjost, zagledani u budućnost koja im već daje signale.

Kolindin govor

Dramaturški vrlo dobro koncipiran. Ne slučajno, odmah na početku spomenuta Milanovićeva slučajna država, odmah odgovoreno provokatoru iz SDP-a njemu nepoznatim podatkom da je moderna, demokratska država nastala voljom hrvatskoga naroda izraženom na referendumu (kojemu, doduše, nije bio dopušten pristup „drugima i drugačijima“ kako laže Dejan Jović) čiji je grandiozan rezultat 1991. prvi najavio potpisnik ovih redaka na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru, što i nije toliko važno, ali neka se zna.

Spomenula je predsjednica države nekoliko imena zaslužnih, Tuđmana, Červenka, Šuška, Valentića, A.G. Matoša i Kleina iz potonje mirne reintegracije (izvršitelje na „terenu“ nije, poput Gotovine i Markača te ostalih zapovjednika), kazala da se radilo o obračunu s unitarističkim jugoslavenstvom i retardiranim četnicima iz drugoga svjetskog klanja, a onda nastavila o bitnom, o onom što je Beogradu dizalo kosu na glavi i vlasi na bradi, kao i petoj koloni u Zagrebu: da je Oluja bila politički opravdana i etički čista, a vojnički briljantna. Opa! Tada su zazvonila sva zvona u Beogradu i neka u Zagrebu, poskočili pravednici josipovići jer reče još Kolinda da to poručuje onima izvan Hrvatske i onima u Hrvatskoj, krvotvoriteljskoj klateži kojoj su hrvatski mediji uvijek otvoreni kao vrata javnih klozeta. (A HINA, državna izvještajna agencija odmah potvrdila u koji rog puše, puštajući urbi et erbi neprijateljsku verziju Žarka Puhovskog o silnim srpskim civilnim žrtvama nakon Oluje, deseterostruko napuhanu i ismijanu u Haagu, koju je na zaprepaštenje i Hine i Puhovskog demantirala čak i Hrvatima potpuno nesklona Documenta. U zaključku: HINA mora dobiti novu upravu jer pod ovom nije agencija hrvatske države nego agentura neke druge.)

Poantirala je predsjednica državno-povijesnom, ponešto potpuno točnom tvrdnjom da je „Oluja rasteretila Hrvatsku od utega stoljetnog velikosrpskog projekta“, s naglaskom na stoljetni, premda traje od druge polovice 19. stoljeća a sada je 2016. godina , a nismo ni rasterećeni jer je uteg doduše nešto manji ali se snaži iz Beograda i Zagreba zahvaljujući namjerno ili ne idiotskoj politici prema neizliječivoj Srbiji od početka ovoga stoljeća. Velikosrpski plan i dalje postoji, razrađen ne samo u novim memorandumskim glavama nego i u vojnim planovima, u čemu zajedničke „vježbe“ s Rusima nisu na zadnjem mjestu.

U dramaturškom, bezpridržajno briljantnom državničkom obratu, Kolinda je konstatirala da ne smije biti građana drugoga reda. Ne znam na koga je mislila, jer se na Srbe to nikako ne može odnositi, pa ni na Pupovčeve Srbe koji su sudjelovali i u naoko desnim vladama, dobili toliko mjesta u instutucijama kao da ih ima dva milijuna, ako ne i više. Možda je mislila na Hrvate, što bi bilo točnije, recimo na mene koji nisam mogao dobiti ni kunu za roman iz novije hrvatske povijesti (s finalom u Oluji), jer mi je falila moralno-politička podobnost – u vrijeme velikosrpskog provokatora Čedomira kao pomoćnika ministra kulture i u vrijeme zarezovskog povjerenstva istoga Ministarstva u doba uvijek trijezne ministrice iz tabora sestre Pusić.

No, pustimo to, premda je ovo osobna rubrika. Pa mogu i o svojim traumama – traumama građanina drugoga reda.

Na svršetku govora Kolinda se vratila vojnim pitanjima, u kojima je kvalificirana. Reče da nam treba snažna, moderna vojska, i da (bez obzira na NATO koji uvijek ima neke druge brige) trebamo imati oružane snage za samostalan odgovor. Upravo tako, jer dok stigne NATO, Srbi i Rusi bi već mogli biti u visini Donjeg Miholjca, a dok se EU trgne, ako se uopće trgne – u visini Virovitice.

Specijalni govor

Govorio je u Kninu i Ivica Glavota, predsjednik udruge splitskih specijalaca, i s tim specijalnim govorom postao u nekoliko minuta ljubimac publike. Postavio je točna pitanja o brisanju birača u Vrgorcu i Imotskom a nebrisanju u Vukovaru gdje se na njihovu nebrisanju zasnivaju i laži o brojnosti na temelju koje se postavljaju ćirilične ploče, točno je definirao hrvatsku borbu kao sraz s velikosrpskim fašizmom, nedovršenu borbu jer „nismo uradili posao do kraja“. Jest, nismo, „pa sada trpimo sranja i uvrede u vlastitoj zemlji.“ Bio je to sjajan antifašistički govor i vrlo je nejasno zašto su josipovići, puhovski i pupovci ogorčeno reagirali.

HTV za svaku pohvalu

Središnju proslavu Oluje u Kninu prenosila je Hrvatska radiotelevizija a Thompson obećao da u službenom i službeno prenošenom dijelu koncerta ne će pjevati Čavoglave. Izvrstan je potez da je Knin povezan s Vukovarom, akcijom za Vodotoranj, kao i da se izvode pjesme iz svih dijelova Hrvatske, pa naravno i iz Istre koju Boris Miletić nakon svinjarije s putovnicom i dalje (za javnost) navodno ipak drži hrvatskim teritorijem. Malo je reterirao. Možda ipak dopusti da kroz tunel Učka putujemo pokazujući na izlazu samo osobnu iskaznicu.

Kamere su brzo ugašene kada je Thompson počeo pjevati Čavoglave, uz pratnju naroda i policije, to jest policija ga je pratila nakon što je sišao s pozornice i htjela mu uvaliti prekršajni papir koji je odbio potpisati jer je kazna propisana u njemačkim markama a one više nisu u optjecaju i ne zna kako ih nabaviti, pa će na tomu i ostati. Glede pozdrava ZDS koji u prekršajnom ni kaznenom obliku nije naveden pa ostaje u sferi nagađanja (kako je opazio i Orepić): izrečen je od hosovaca koji su s tim pozdravom ginuli u Domovinskom ratu, u ustroju Hrvatske vojske, daleko od muenchenske prve crte. A glede srpske zastave, vjerojatno se radilo o samozapaljenju – natopljena je hrvatskom krvlju koja lako plane u nezaboravu.

Iz Beograda je četnička klatež na vlasti kojoj su ruke još krvave iz prve polovice devedesetih, poslala novu, valjda desetu notu, pa je tako do sada u Zagreb poslan cijeli notni zapis pjesme „Spremte se, spremte četnici“.

Srb i Bobota

Među sranjima (ljepše rečeno fekalijama) nije posebno spomenut slučaj proslave u Srbu, koji ima svoje repove, a ne bih to potezao da nije riječ o djeci. Na djecu sam posebno osjetljiv. Elem, ni u jednim novinama, ni na jednoj televiziji niti radiju nisam pročitao ni vidio ono što je objavljeno na portalu koji pratim. Naime, u Srb su bila dovedena djeca iz Osnovne škole Bobota, naselja u općini Trpinja, županija vukovarsko-srijemska. Ondje su recitirala pjesmicu koja glasi: „Ako te netko pita za Partiju i Tita, ti mu reci da smo budući Titovi borci. Moj će tata da pronađe još bolji top sa kojim će da udara po neprijatelju. Moj će tata sekiricom da udara po krvnikovoj glavi.“

Pjesmicu su čule i zapamtile članice udruge „Žene u Domovinskom ratu – Zadar“, koje su se mudro provukle između hrvatskih policijskih zasjeda i nazočile četničko-komunističkoj svinjariji u Srbu. Spomenuta pjesmica je izvedena valjda umjesto hrvatske himne. MUP ima snimke (valjda i tonske), ali o njima ni riječi. I dobro da ne, u pitanju su djeca, treba ih zaštititi a to je posao pravobraniteljice za djecu. Zaštititi od četničko-komunističke indoktrinacije. A slučajem se (djelovanjem prema odraslima) treba pozabaviti i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Bobota se nalazi na teritoriju Republike Hrvatske, školu ondje polaze hrvatska i srpska djeca, postoji učionica za hrvatski jezik i učionica za srpski jezik, obavijesti se daju na latinici i hrvatskom jeziku, te na ćirilici i srpskom, djecu posjećuju srbijanski pisci za decu, primjerice stanovite spisateljice Gordana Maletić i Sonja Krstanović o kojima ne znam ništa, ali će znati Jergović, tačno. Škola ima i humanitarnu fondaciju „Osmeh na dar“, terensku nastavu valjda provodi u Srbu, a tehnički odgoj se svodi na brušenje sekirica. Ravnateljica škole je, čitam na međumrežju, Ljubica Vukajlović. Od hrvatskih institucija još nema glasa. To jest, bila se oglasila SOA s porukom da jača četnička opasnost u RH. Srb i kažnjivo zavođenje dječjih duša dogodili su se nakon te poruke.

Ima li HTV snage, kada je već napravio tako dobar posao u Kninu, poći za informacijom koju su dale hrabre zadarske žene, pa snimiti emisiju – ali ne za dječji program.

Sinjska alka

Alkarski je vojvoda viteškim rječnikom u stvari rekao isto što i specijalni branitelj Glavota u Kninu. Narod je gnjevan i šalje poruke, a u koga polaže nade čuje se po pljesku nazočnim političarima na svečanoj tribini pod kojom trče potomci pobjednika nad Turcima, a sami pobjednici nad srpskom vojskom zaustavljenom već na početku rata iznad Sinja. Novokomponirana „narodna koalicija“ nije se usudila doći ni u Knin ni u Sinj jer je znala kako bi prošla, toliko je narodna da se boji naroda. Ni veliki vođa i učitelj Zoki nije se pojavio ili se sakrio među konjima pa ga nismo zapazili.

Hrvoje Hitrec/HKV

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Počeo sastanak Medveda s udrugama iz Domovinskog rata i Penavom

Objavljeno

na

Objavio

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u četvrtak je počeo sastanak ministra Tome Medveda s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom o prosvjedu u Vukovaru najavljenom za 13. listopada zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru.

Uoči sastanka Penava je novinarima potvrdio da ne odustaje od prosvjeda rekavši kako “ne očekuje ništa revolucionarno od sastanka”.

Na upit kako komentira kritike svojih kolega iz HDZ-a, od premijera Andreja Plenkovića do raznih ministara, zbog organiziranja prosvjeda koji se doživljava kao udar na Vladu, odgovorio je kako “nema razloga sumnjati u ničiju dobronamjernost i dobrohotnost, a svatko ima svoj stav i poziciju”.

Mislim da zastupamo istu politiku i nema potrebu davati prostora manipulacijama u javnosti. Pročitajte poziv na prosvjed pa će vam sve biti jasno, rekao je Penava.

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora Pavao Miljavac poručio je pak da problem procesuiranja ratnih zločina u Vukovaru treba gledati u sklopu procesa mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja, u što je i osobno bio uključen 1998. godine.

Ili manji broj optužnica ili neće biti mirne reintegracije

Tada je izvršen silan pritisak na hrvatsku stranu, koja je podigla preko 2000 optužnica za ratne zločine, da smanji broj optužnica, pojašnjava Miljavac.

“Bilo je – ili ćete smanjiti broj optužnica ili neće biti mirne reintegracije, pa je onda ostalo tih 90-tak optužnica”, kazao je Miljavac dodavši kako ratni zločini ne zastarijevaju pa se optužnice mogu i sada pokrenuti, ali za to se mora imati dokaze.

Na pitanje je li tadašnji predsjednik Republike Franjo Tuđman pogriješio što je pristao na smanjenje broja optužnica u zamjenu za mirnu reintegraciju, Miljavac je odgovorio kako nije pogriješio jer bi u slučaju vojnog oslobađanja tog područja Hrvatska vojska imala velike gubitke.

“Bio bi veliki broj mrtvih, imali smo procjenu o preko 1500 mrvtih jer je to područje bilo jako utvrđeno, ravnica je, bio bi sasvim drugi način ratovanja”, ustvrdio je Miljavac.

U međuvremenu je Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi odlučio da neće nazočiti sastanku s Medvedom jer “ne žele da se njihova udruga stavlja u politički kontekst”. Ostaju kod ranijih stajališta da podržavaju prosvjed i žele tematsku sjednicu Sabora o stavovima čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

DARKO MILINOVIĆ U BUJICI: ‘Dva dana prije nego što su me izbacili iz stranke dobio sam nemoralnu ponudu Andreja Plenkovića!’

Objavljeno

na

Objavio

VIDEO! DARKO MILINOVIĆ U BUJICI: “Siguran sam da će Plenković opstruirati predsjedničku kampanju Kolinde Grabar – Kitarović!”

Takvom scenariju već smo svjedočili kada su minirali dr. Andriju Hebranga, on je kao kandidat HDZ-a pobjedio jedino kod nas u Lici – obrazložio je Milinović i nastavio o Predsjednici: – Smatram da bi ona bila dobra premijerka i predsjednica HDZ-a zato što je istinska demokršćanka, ne baca ideologiju sa strane. S druge strane, Andrej Plenković je rekao jednu točnu  stvar, a to je da ga ideologija ne zanima, a ako te u stranci ne zanima ideologija, onda nisi zavrijedio voditi tu stranku! On je samo u jednome vjerodostojan, a to je da će riješiti HDZ ideologije.

Nastavio je o Predsjednici: ”Kada bi Predsjednica odlučila biti premijerka, to bi bio početak kraja Andreja Plenkovića. Danas je Predsjednica najpopularniji političar u Hrvatskoj i drži do svojih načela, drži do demokršćanstva, crkve, domoljublja i svih onih dobrota koji krase srca svih istinskih HDZ-ovaca. Mislim da ju Plenković u pohodu na drugi mandat neće podržati, to će biti s figom u džepu, isto kao što je Milanović napravio Josipoviću, a HDZ Andriji Hebrangu.“

MILINOVIĆ: DVA DANA PRIJE IZBACIVANJA, DOBIO SAM NEMORALNU PONUDU ANDREJA PLENKOVIĆA!

Gostujući u Bujici na Z1, bivši član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan dr. Darko Milinović otkrio je: – Dva dana prije nego što su me izbacili iz stranke dobio sam nemoralnu ponudu Andreja Plenkovića! Ponudili su mi da povučem kandidaturu i da me neće izbaciti nego samo opomenuti. Ja ipak nisam mogao na to pristati i hodati pognute glave.

Voditelj je Milinovića pitao i o padu s motora: – Bilo je to u 6. mjesecu na Grobniku, vozio sam 200 na sat i onda mi je skliznula guma i pao sam, slomio sam kost na dva dijela, ali neki dan opet sam bio na Grobniku i nije me strah… Uvijek se vraćam tamo gdje me srce zove i kao što sam se vratio na Grobnik, tako ću se vratiti i u HDZ! S time da u HDZ-u nisam pao nego sam izbačen na jedan totalitarno-komunistički način, bez prava bilo kakvog glasa, bez prava na obranu!

Nastavio je o izbacivanju iz stranke: – Iako me zakonski nisu smjeli izbaciti jer su već krenuli unutarstranački izbori, oni su to ipak uradili, što je protustatutarno. Od kada je HDZ-a, ovo je najveći i najnedemokratičniji način izbacivanja člana Predsjedništva najjače stranke u državi. Izbačen sam na telefonskoj sjednici…

Usporedio je svoje i Plenkovićevo članstvo u HDZ-u: – Kada sam postao član HDZ-a i potpisao pristupnicu, Plenković je tada pisao svoj diplomski rad, u kojem su mu uzori bili marksizam i jugoslavenski doajeni. On je veličao Kardelja, a ja sam stvarao HDZ i domovinu. Samo u mojoj užoj obitelji ima još 23 učlanjenih HDZ-ovaca, koji su kada su mene izbacili, željeli vratiti iskaznice, ali ja im nisam dao. A koliko u Plenkovićevoj obitelji ima HDZ-ovaca?!

KARAMARKO JE HDZ VODIO DEMOKRATSKI, ON NIJE IZBACIO PLENKOVIĆA ZBOG KRITIKE!

Karamarko je HDZ vodio na demokratski način, a Plenković ga vodi k’o staljinist – jasan je bio dr. Milinović: – U vrijeme Karamarka to je bio demokratski HDZ. Kada smo on i ja bili u kandidaturi za predsjednika stranke, tu je bilo oštrine i težih riječi, ali nakon kampanje Tomislav Karamarko je pokazao svoju snagu te smo prešli preko svega što je bilo i radili u korist HDZ-a.Tada je Plenković rekao da HDZ ne može biti taoc jednoga čovjeka i zbog tih riječi nije snosio baš nikakve sankcije jer je HDZ u vrijeme Karamarka bio puno demokratičniji. Iako je Tomislav Karamarko tražio da u to vrijeme kandidat za župana Ličko-senjske županije bude netko drugi, mi smo ipak izglasali čovjeka kojeg je predlagala stranačka baza i za to nismo snosili nikakve posljedice, iako je Karamarko imao drugačije želje.

Bivši član Predsjedištva vladajuće stranke smatra da je ona pod Plenkovićem skrenula skroz ulijevo: ”HDZ je na prošlim izborima imao kandidate za Hrvatski sabor, poput Culeja, Medveda, Krtičevića, Kovača, Penave, Đakića, Marića, Anušića, Hasanbegovića, Esih, Brkića, Klimana, Kirina, Šipića, Bobana i mnogih drugih za koje je članstvo zajedno s biračima smatralo da drže desnu stranu HDZ-a. Ukupno 25 HDZ-ova kandidata od kojih sam i ja jedan od njih, dobili smo više od 230 tisuća glasova, dok je HDZ sveukupno dobio 600 tisuća. Dakle 35 posto smo dobili nas 25 i to su sve ljudi koji pripadaju desnom krilu. I danas se nitko od njih ništa ne pita unutar HDZ-a! Idemo spomenuti samo 9. izbornu jedinicu. Sramota je da HDZ-ovci iz te izborne jedinice koja nam uvijek najviše donosi i koja je naša utvrda, nisu zaslužili da imaju barem jednog ministra u Vladi. To je dio Splita, Zadar, Šibenik i cijela Lika, to su ljudi koji su najviše doprinijeli pobjedi HDZ-a.”

Milinović još nije odlučio hoće li se vratiti u Sabor: – Još uvijek imam tu dilemu. Dao sam sebi vremena da razmislim do nove godine hoću li se vratiti u Sabor ili ću ostati u županiji. Moj povratak u Sabor se preuveličava, ali Plenković ima Sauchu i Ronka, tako da ako se ja i vratim u Sabor, ova Vlada ipak ne bi pala.

Ne vjeruje u prijevremene izbore: – Malo su se pecnuli s Vukovarom. Jedino se zna da Plenković HDZ vodi u veliku koaliciju i nakon eventualnih prijevremenih izbora, jedino bi bila moguća koalicija HDZ-a i SDP-a. To bi bio masovni egzodus članova HDZ-a iz te stranke. Duboko sam uvjeren da je to želja Andreja Plenkovića. Da o meni ovisi većina, dobro bih razmislio jer je ovo ipak Vlada HDZ-a. Ako bi ju srušio, tada bi bili korak bliže ostvarenju Plenkovićeve želje za velikom koalicijom.

KUŠČEVIĆ JE DOBIO NAREDBU OD PLENKOVIĆA DA POTPISE ZA REFERENDUM PROGLASI NEVAŽEĆIMA!

Šokirao je gledatelje upozorenjem: “Lovru Kuščevića Građanska inicijativa ‘Narod odlučuje’ treba prijaviti Povjerenstvu za sukob interesa jer politički tajnik HDZ-a prebrojava potpise kao ministar i to bez nadzora! Vjerojatno je dobio naredbu od Plenkovića i tome ćemo biti svjedoci uskoro – da ti potpisi ne važe! Mislim da je u uskom krugu vrha HDZ-a već donesena takva odluka!”

Komentirao je ministra Lovru Kušćevića i u kontekstu vlastitog slučaja: – On me je jednom nazvao i rekao ‘Hvaljen Isus i Marija’, a ja sam mu rekao da nema pravo tako govoriti. To je bio naš zadnji razgovor.

Milinović je u Bujici otkrio i detalje svojih razgovora s ministrom Horvatom: – Sa njim sam imao desetak razgovora u kojima je izražavao nezadovoljstvo politikom Vlade Andreja Plenkovića, a sada kada je postao ministar, kritizira mene!

Odluku o ratifikaciji Istanbulske konvencije Plenković je donio sam, na Predsjedništvu stranke o tome uopće nismo raspravljali – priznao je Milinović i pojasnio: – Upravo Istanbulska konvencija govori da je Andrej Plenković odlučio HDZ voditi prema lijevom centru – i točka. Način na koji je to napravio puno govori… Svi mi u predsjedništvu imamo svoje zaleđe, svoje ime i prezime. Ja sam gledao televiziju kada je Andrej Pleneković na Dan žena, 08. ožujka izjavio da će HDZ u Sabor uputiti ratifikaciju Istanbulske konvencije, a svi mi iz Predsjedništva stranke ostali smo u čudu. Tek nakon njegove izjave krenula je rasprava u Predsjedništvu. Da je krenulo obrnutim procesom, nikada HDZ ne bi uputio u Sabor ratifikaciju Istanbulske konvencije!

PODRŠKA PENAVI; AUTOBUSI IZ LIKE DOLAZE U VUKOVAR NA PROSVJED 13. LISTOPADA!

Darko Milinović u Bujici je podržao vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu, rekao je da su u kontaktu i da će 13. listopada iz Like u Vukovar doći puni autobusi hrvatskih branitelja: – Apsolutno! Mi smo bili u kontaktu kada je obznanio datum prosvjeda. Sada je moj prijatelj Penava u sličnoj situaciji kao ja; dakle njega je njegovo biračko tijelo koje ga je izabralo tražilo da reagira na ovaj način. Slično je zatražilo i 300 članova HDZ-a u Lici, koji su željeli ići u Zagreb samo čuti odgovor na jedno pitanje: kada će napokon biti unutarstranački izbori u Ličko-senjskoj županiji koji su tri puta odgođeni bez obrazloženja?! Sada će autobusi puni branitelja ići u Vukovar i ja ću im se pridružiti!

PLENKOVIĆA JE BRUNA RAZOČARALA, A MENE JE OČARALA!

Komentirao je i saborski okršaj Brune Esih i predsjednika Vlade: “Plenkovića je Bruna razočarala, a mene je očarala! Njegov nervozan i bahat nastup govori i o njegovom odnosu prema ženi! Bruna je potpuno u pravu, a Plenkoviću ništa ne znači njenih 10 tisuća glasova koje je dobila i donijela HDZ-u. Kada su se sastavljale liste za izbore, Plenković je želio da troje iz Zagreba budu na listi u Lici i ja sam to odbio jer na prvom mjestu zastupam ljude svoje županije. Onda je htio zeznuti dr. Miru Kovača i staviti ga u 9. izbornu jedinicu na lošu poziciju na listi, ali birači su na to najbolje odgovorili i dali mu 12 tisuća preferencijalnih glasova! Ivana Maletić nije zagrizla na njegov spin i nije željela u 9. izbornu jedinicu…“

Na kraju Bujice Milinović je poslao poruku aktualnom šefu HDZ-a: – Mislim da je ovo labuđi pjev Andreja Plenkovića. Na unutarstranačkim izborima većina pravih demokršćana neće glasovati za njega. Ponosan sam što ne pripadam Plenkovićevom HDZ-u, a u svoj HDZ ću se vratiti.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari