Connect with us

Politika

Habijan (HDZ) : Milanović i Lavrov imaju istu retoriku

Objavljeno

-

Damir Habijan

Imamo s jedne strane premijera Plenkovića koji je danas u Davosu s gospodarskim liderima svijeta i dužnosnicima drugih država, on tamo predstavlja Hrvatsku. Premijera koji je Hrvatsku uveo u eurozonu i Schengen, a s druge strane imamo Zorana Milanovića koji je usamljen u društvu ruskog režima kojega hvale Sergej Lavrov i opskurni ruski mediji i agresorska vlada.

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan ustvrdio je u srijedu da hrvatski predsjednik Zoran Milanović i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov imaju istu retoriku u vezi ruske agresije na Ukrajinu, pa je zato Milanović i dobio pohvalu ruske diplomacije.

“Milanović i Lavrov imaju identične rečenice i identični narativ, ako smo dosad mogli sumnjati u pojedine izjave predsjednika prethodnih mjeseci, današnje izjave Lavrova pokazuju da je potpuno evidentno kojeg je stava Milanović u vezi ruske agresije na Ukrajinu“, izjavio je Habijan u Saboru.

“To je samo nastavak retorike koji je dobio ‘level up’ pa sada dobiva izravne pohvale šefa ruske diplomacije”, dodao je.

Habijan je kazao kako je Milanović imao više spornih izjava o Ukrajini, od toga da je to korumpirana zemlja kojoj je Europska unija pomogla prilikom državnog prevrata na Majdanu, do one prilikom 31. godišnjice priznanja Hrvatske da SAD preko Ukrajine vodi rat protiv Rusije i da je to NATO-ov rat.

Podsjetio je i da se predsjednik Republike snažno protivio obuci ukrajinskih vojnika u Poljskoj, da bi neki dan ispratio kontingent HV-a upravo u Poljsku.

Govoreći o poskupljenjima, Habijan je rekao da su, prema nacionalnom planu za uvođenje eura, udruge za zaštitu potrošača dobile financijska sredstva za liste na kojima bi prikazale trgovce koji su tijekom konverzije iskoristili situaciju za podizanje cijena, kao što je to bio slučaj u Sloveniji.

„Što se tiče bijelih lista, svaki potrošač koji ide u bilo koju trgovinu ili koristi bilo koju uslugu može ju pohvaliti ili istaknuti da u njoj nije došlo do podizanja cijena zbog konverzije“, rekao je. (Hina)

Lavrov pohvalio Milanovića: On je rekao kako je ovo NATO-ov rat

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas