Pratite nas

Najave

Hakeri objavili rat: Od večeras rušimo sve portale koji podržavaju režim Milorada Dodika!

Objavljeno

na

Skupina hakera iz Bosne i Hercegovine najavila je da će od petka navečer napasti sve internet stranice koje imaju veze sa predsjednikom Republike Srpske i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom te premijerkom ovog bh. entiteta Željkom Cvijanović, zbog pritiska koji su izvršili na bh. portal Klix početkom tjedna, piše bh. novinska agencija Patria.

Prva na meti u petak navečer bit će internet stranica Vlade RS-a.

Hackers 2Jedan od hakera, koji se predstavlja pod imenom BosnianRoot, u razgovoru za Patriu (NAP) kazao je kako na ovaj način žele očitati lekciju Dodiku, i svim pomoćnicima njegovog režima, koja će ih podučiti da više nikada ne smiju gušiti slobodu medija, jer nikada neće biti toliko moćni da to urade do kraja.

Nakon Općih izbora u BiH 12. listopada 2014. godine entitet Republiku Srpsku ne prestaje tresti politički skandal, u koji je izravno umiješana premijerka Cvijanović. Mediji su objavili snimku na kojem se čuje premijerkin glas kako stranačkoj kolegici, sa kojom je i u rodbinskim vezama, govori o kupovini dva zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako bi koalicija okupljena oko SNSD-a mogla formirati vlast u RS.

Snimku razgovora premijerke prvi je objavio portal Klix, nakon čega su se našli na meti policije iz RS-a, kojom već nekoliko godina u potpunosti upravlja režim Milorada Dodika.

Policijski službenici MUP-a RS-a i MUP-a Županije Sarajevo u ponedjeljak su upali u redakciju Klix-a u Sarajevu, tražeći od novinara da otkriju odakle im snimka koja kompromitira premijerku.

Najveći broj domaćih i međunarodnih organizacija pritisak Dodikovog režima na medije ocijenili su kao prvorazredni skandal, koji nije zabilježen u novijoj povijesti Bosne i Hercegovine. Stručnjaci su upozorili, umjesto da se policija i tužiteljstva bave skandalom u koji je umiješana prva žena RS-a, vlasti se bave medijima koji su razotkrili istinu.

– Dodik mora shvatiti da pravdu i istinu nikada neće moći ugušiti – rekao je ovaj haker.

– Čak i kada bi uspio staviti sve medije pod svoju kontrolu, uvijek će biti skupina ljudi koji će istinu ljudima odašiljati, pa makar to bilo i putem hakerskih upada.

BosnianRoot kaže da je svjestan da način, na koji će se obračunati sa Dodikom, nije sukladan zakonu. Ali, dodaje, režim koji guši slobodu medija ne zaslužuje ništa bolje nego da mu se odgovori drsko, piše Patria.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige: Hrvati pod KOS-ovim krilom

Objavljeno

na

Objavio

Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige o završnom računu Haaškog suda, čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Višnja Starešina, autorica,

pozivaju Vas na promociju knjige

Hrvati pod KOS-ovim krilom:
Završni račun Haaškog suda

u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 18 sati
u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta
(nova zgrada na Kampusu), llíca 242, Zagreb

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Željko Tanjić,
rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

dr. Robin Harris, povjesničar

Davor lvo Stier,
zastupnik u Hrvatskom saboru

Višnja Starešina, autorica knjige

Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 7. prosinca 2017.
na e-poštu: [email protected]

facebook komentari

Nastavi čitati

Najave

Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem

Objavljeno

na

Objavio

Veteran hrvatskog nezavisnog novinarstva Vjekoslav Krsnik promovirat će svoju novu knjigu „Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem“ u srijedu 13. prosinca u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Zagrebu, Bogovićevan 1, s početkom u 18 sati.

Knjiga na 140 stranica donosi političke biografije političara i javnih osoba koji se svojim djelovanjem, a posebice u organizacijama pod njihovim utjecajem, zalažu za novi tip jugoslavenstva.

Uz autora knjigu će predstaviti admiral Davor Domazet Loš, bivši politički emigrant Nikola Štedul i komentator portala Hrvatskog kulturnog vijeća Marko Ljubić.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari