Connect with us

Iz Svijeta

Haley pobijedila Trumpa na republikanskim predizborima u Washingtonu

Objavljeno

-

Foto: EPA

Bivša američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley ostvarila je svoju prvu pobjedu nad bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na republikanskim predsjedničkim predizborima u Washingtonu.

Haley je pobijedila sa 62,86 posto glasova naspram Trumpovih 33,22 posto, objavila je kasno u nedjelju Republikanska stranka DC-a. Ukupno je glasalo 2035 republikanaca.

Za Haley, koja je umjerenija od Trumpa, još uvijek se smatra da ima male šanse da na kraju nadvlada bivšeg predsjednika u osiguranju republikanske nominacije.

Trump je do sada pobijedio u svim predizborima, uključujući i Haleyinu rodnu državu Južnu Karolinu. Gotovo je sigurno da će se suprotstaviti predsjedniku Joeu Bidenu na predsjedničkim izborima u studenom.

Prije predizbora u Washingtonu Trump je već skupio 244 izaslanika naspram Haleyina 24. Njezina pobjeda u glavnom gradu dodat će samo 19 izaslanika njezinom ukupnom broju.

Ipak, Haley ostaje u utrci barem do natjecanja “Super utorka” 4. ožujka, kada će glasovati 15 država i jedan teritorij, Američka Samoa.

Washington, D.C., urbano je područje, s relativno visokim udjelom stanovnika s fakultetskom diplomom, dok su Trumpove baze ruralna područja sa slabije obrazovnim stanovništvom. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari