Pratite nas

Gluposti

‘Halucinogene vizije’ Kreše Beljaka: ‘Ustaše stavimo u zatvor, vjeronauk vratimo u crkve, a priziv savjesti u privatne klinike!’

Objavljeno

na

Ja bih one koji izvikuju ustaški pozdrav kažnjavao ne samo novčano ili zatvorom nego obaveznim gledanjem filmova o konclogorima četiri sata na dan. Ali Plenković se, iako antifašist, licemjerno dodvorava HDZ-ovim biračima koji ne žele čuti da je Hrvatska imala najsnažniji antifašistički pokret u Drugom svjetskom ratu. I kako ćemo naprijed kad smo zarobljeni u prošlosti?! Kazao je vođa Hrvatske seljačke stranke,  gradonačelnik Samobora i zastupnik Krešo Beljak u intervjuu za Globus.

Na pitanje “zašto se Hrvatska ne može jasno odrediti o zabrani ustaških simbola?” Beljak kaže:

Hrvatska se ne može odrediti jer to Plenković ne želi. A imao je golemu šansu. Plenković dolazi s Hvara, Hvar je izrazito antifašistička sredina, nisu imali niti jednog ustašu, bili su pod Italijom, tamo su svi bili partizani, na Sutjesci je u dva dana poginulo sto mladića s Hvara. Ako netko može tumačiti zašto je hrvatski antifašizam vrijednost koju nema praktički niti jedan drugi narod u Europi, onda je to predsjednik Vlade. I Kolinda Grabar-Kitarović je javno izjavila da joj je djed bio u partizanima. Ne znam tko bi osim njih to mogao napraviti.

Siguran sam da su i predsjednica i premijer antifašisti i da znaju što je prava vrijednost kao što je znao i Franjo Tuđman. A ovo što oni rade je licemjerno dodvoravanje biračkom tijelu, posebno onom nepismenom dijelu. Sva ta povjerenstva za suočavanje s prošlošću idu prema amortiziranju istine, mazanju očiju HDZ-ovih birača koji ne žele čuti da je Hrvatska imala najsnažniji antifašistički pokret u Drugom svjetskom ratu. To njihovi birači ne žele čuti. Zato premijer i predsjednica to ne govore.

– Prijedlozi iz opozicije idu za tim da se kažnjavaju ustaški pozdravi. Ja bih kažnjavao ne samo novčano ili zatvorom, nego obaveznim učenjem ustaških rasnih zakona, gledanjem filmova o konclogorima četiri sata na dan. Svaka rasprava o značenju fašizma u 21. stoljeću sramotna je i nazadna! …

…Problem je što se Domovinski rat i Drugi svjetski rat pokušavaju izjednačiti. Franjo Tuđman je vrlo jasno rekao što misli o tom znakovlju, da ga nose mladići koji su zavedeni, koji jesu hrvatski domoljubi, ali koji nesvjesno ističući ustaške simbole rade protiv interesa Hrvatske, tvrdi Beljak. Intervju u cijelosti možete pročitati ovdje

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Uz poklič Tekbir poručili: Mi Bošnjaci čuvamo zapadnu granicu islama

Objavljeno

na

Objavio

Uz poklič Tekbir (slijedi Allahu ekber ar. Bog je velik) uoči dana nekadašnje Armije RBiH došli su u koloni, sa zastavama RBiH na groblje “Kovači” odati, kako su rekli, počast šehidima koji su se borili za “vjeru narod i državu”.

Predvodio ih je, kako sam sebe naziva dahia Sanin Musa. Musa je ranije najavio kako će to biti pandan postrojavanju četničkog ravnogorskog pokreta, piše Hrvatski Medijski Servis.

Uz citiranje Kur’anskih ajeta Musa je okupljenima tvrdio kako “smo mi Bošnjaci – muslimani potomci naših predaka dobrih Bošnjana koji su se tisuću godina na ovim prostorima borili za vjeru, narod i državu, napadani od strane Vatikana i Ugara, a s odlaskom Turaka s ovih prostora od strane Austrougarske. I ta borba se, poručio je, nije zaustavila”.

“Nama je predan taj amanet, a mi ga našoj djeci trebamo predati. Mi Bošnjaci smo graničari, mi čuvamo zapadnu granicu Islama. Graničari ako zaspu, sve će pasti, kad god smo zaspali sužavaju nas. Jest Bosna i Hercegovina i u Laktašima i u Širokom Brijegu, ali Bosna i Hercegovina je tamo gdje je naša čizma došla i stala”, poručio je Musa, prenosi Dnevnik.ba.

Četnici se ponovo postrojili u Višegradu i slavili Dražu Mihailovića

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Matić po svijetu poklanja svoja odličja, kao da ih je dobio na lutriji!

Objavljeno

na

Saborski zastupnik Fred Matić, koji više ne koristi svoje ime Predrag, ovih je dana u jednom dnevnom listu otvorio svoje srce i ispričao kako mu je bilo u Saudijskoj Arabiji, kao voditelju delegacije Hrvatskog sabora, koja je posjetila tu zemlju.

Bivši Predrag, inače i nekadašnji žalosni ministar branitelja, kaže da su ih već u zračnoj luci u njihovu glavnom gradu Rijadu dočekali kao – Tita, da se osjećao kao prava zvijezda, da je domaćinima poklonio dresove hrvatske nogometne reprezentacije te da mu je bilo iznimno vruće.

Zatim je rekao da je po povratku s jednog izleta u toj dalekoj zemlji – rasplakao saudijske domaćine.

A kako i ne bi, a to je objasnio ovako:

Za vrijeme Domovinskog rata za svoje junaštvo i uništenje srpskih tenkova dobio sam odlikovanje reda kneza Domagoja s ogrlicom. Naravno da to odlikovanje uvijek ostaje meni, ali tu medalju poklonio sam šefu saudijskog izaslanstva dr. Abdullahu Humudu Al Harbeyu. Kada sam mu to predao, kazao sam mu kako bih volio da dio mene ostane pet tisuća kilometara od moje domovine Hrvatske – kazao je Matić dodajući  da su Saudijcima na te riječi potekle suze, a najviše ženama.

Kad smo to pročitali, Matić ni ne zna da su i nama potekle suze. Ovo mu je odlikovanje dodijelio bivši predsjednik države Stjepan Mesić. Fred ih ima još, barem devet-deset, ali i veliki broj priznanja, nagrada i zahvalnica, manje-više sve za junaštvo (?) u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Ima navodno, kao „običan vojnik“ (!), pet puta više odlikovanja i drugih priznanja nego „svi“ zapovjednici obrane Grada Vukovara!

To nije mala stvar.

Međutim, postavlja se pitanje (po tko zna koji put) tko ga je predložio za ovakvo visoko državno odličje ili još bolje kakvo je s tim u svezi obrazloženje, baš kao i za druga odličja koja je (ne)zasluženo primio? Dobio je on i Red hrvatskog križa, koje su dodjeljuje  pojedincima  koji su u ratu bili teško ranjeni!

Gdje je i kada taj bio „teško ranjeni“?

Za Predraga, odnosno Freda  neki njegovi suborci kažu da nije i  nikada nije bio „uništavač srpskih tenkova“, jer da jeste vjerojatno bi o tome bilo govora i u tv serijalu  „Heroji Vukovara“, u kojima se opisuju ratna događanja u Vukovaru, a njegova malenkost se ne spominje niti u jednoj od deset epizoda!?

Kako uostalom i po kojim kriterijima jedan Matić može imati više odličja za junaštvo od Marka Babića i niz drugih Junaka Domovinskog rata u ovome, ali i drugim gradu i mjestima?

Ovim činom („za rasplakati“) ova je ratna „junačina“ pokazao i dokazao da mu ni odličje za hrabrost „ništa ne znači“, jer „na lageru“ ima toga „koliko treba“, pa ih za razliku od istinskih hrvatskih branitelja, koji za svoje zasluge nisu dobili ni najobičnije „hvala“, a kamoli državno odličje, može dijeliti i po svijetu, a poglavito onima koji ne poznaju prije svega njegov ratni put.

I ja bih Saudijcima poklonio svoje „odličje“, a to je invalidska štaka, koja me jedino podsjeća na 1500 dana koje sam proveo u ratu – rekao nam je jedan ogorčeni i stradali hrvatski branitelj, koji jedva proživljava, kad je čuo za Matićevu gestu.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari